Dunamis Schoolschaaktoernooi

24 april 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de bovenzalen van Bar De Huifkar vindt op woensdagmiddag 9 mei het Dunamis Schoolschaaktoernooi 2012 plaats. Een individueel jeugdschaaktoernooi voor Sliedrechtse en Alblasserwaardse jongens en meisjes, die op één van de basisscholen van Sliedrecht of in de Alblasserwaard zitten.

De organisatie nodigt voor het eerst ook scholen buiten Sliedrecht uit. ,,Als schaakvereniging willen we ook een vereniging zijn die midden in de Alblasserwaard staat", zegt Marcel Klein van de Jeugdcommissie Schaakvereniging Sliedrecht. ,,In de Alblasserwaard is er in de omgeving van Sliedrecht geen andere schaakvereniging, terwijl schaken een sport is die zeker voor kinderen geschikt is. Sinds vele jaren heeft Sliedrecht ook een actief jeugdbeleid en veel jeugdspelers die binnen de vereniging, maar ook daarbuiten op regionaal en landelijk niveau meedraaien.

De aanvang van het toernooi is 13.15 uur en de zaal is vanaf 13.00 uur open. Dankzij de sponsoring van Dunamis bouw- en adviesbureau Bernard van Houwelingen is het toernooi geheel gratis. De prijzen zullen bestaan uit vele bekers, terwijl iedere deelnemer een aandenken zal krijgen. De prijsuitreiking is rond 16.30 uur.

Er wordt gespeeld in twee groepen. De eerste groep is voor spelers van groep 6 tot en met 8. In groep 2 spelen de kinderen uit de jongere groepen (t/m groep 5). Aanmelden kan tot en met 8 mei bij Marcel Klein via 0184-411250 of e-mail kleinm@hetnet.nl.

advertentie
advertentie