Afbeelding

Watertorenterrein tegen het licht

25 april 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ‘PRO Sliedrecht-VVD-CDA willen kijken naar intentieverklaring Watertorenterrein. Welke intenties zijn er nog en bij wie?’ Met deze tweet doorbreekt PRO Sliedrecht de radiostilte rond het braakliggende terrein langs de rivier.

Door Erik de Bruin

Fractievoorzitter Hanny Visser-Schlieker wil dat de intentieovereenkomst uit 2003 met de projectontwikkelaar tegen het licht wordt gehouden. ,,Ten eerste omdat het economisch een heel andere tijd is, daarnaast zou het goed zijn om te kijken of ergens een einddatum staat vermeld.” Ze stelde hier tijdens een raadsvergadering vragen over naar aanleiding van de schriftelijke informatie die het college naar de raad heeft verstuurd. De fracties van CDA en VVD gaven volgens haar aan dat zij hier wel wat in zien zitten. Er zijn nog geen contacten gelegd. PRO Sliedrecht zegt eerst de volgende college-informatiebrief af te wachten. ,,Wethouder Hans Tanis, de verantwoordelijk portefeuillehouder, was op het moment dat wij onze vragen stelden nog niet aanwezig. We zijn benieuwd naar zijn reactie.” Drie dagen na de raadsvergadering kwam PRO Sliedrecht tijdens een jongerendebat in Elektra ter ore dat jongeren verlangen naar een strandje. Het Watertorenterrein zou daarvoor een geschikte plek zijn. Ware het niet dat het dan wel uitgezocht zal moeten worden wat de intenties zijn van de projectontwikkelaar. Wil hij snel gaan bouwen of duurt het, wat menigeen vermoedt, nog jaren. Zijn plannen behelzen ruim tweehonderd koopwoningen (hoofdzakelijk appartementen) in het duurdere segment. Door de stagnerende woningmarkt is dat geen sinecure. Een maand geleden schreef Het Kompas dat er nog weinig schot in zit. Vorig jaar april zijn - na een informatiebijeenkomst in februari - 58 inspraakreacties ingediend op het voorontwerp-bestemmingsplan. Bijna een jaar later is de inspraakprocedure in een afrondende fase beland. Alle zienswijzen zijn ambtelijk becommentarieerd. De reclamanten zijn dijkbewoners die, om in hun woorden te spreken, geen Manhattan aan de Merwede dulden. Ze vrezen extra verkeersdrukte op de Rivierdijk en beklagen zich over het feit dat er hoogbouw in hun achtertuin komt terwijl ze nu over de rivier uitkijken. Als het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage ligt kunnen ze weer schriftelijk bezwaar maken.

De vaststelling van het definitieve bestemmingsplan speelt volgens de gemeente eind 2012. In principe is dan pas de gemeenteraad weer aan zet. Zij heeft echter weinig in de melk te brokkelen. De fracties zijn immers gebonden aan de intentieovereenkomst die in 2003 is ondertekend. Tijdens de raadsdiscussie in het najaar van 2010 kwam dat duidelijk naar voren. PRO Sliedrecht wil het nu al op de agenda zetten. Met als doel de intentieovereenkomst kritisch tegen het licht te houden.

advertentie
advertentie