The Next Big Thing met Simone de Graaf

25 april 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Vergeleken met vele anderen die in The Next Big Thing hebben gestaan, ben ik geen topsporter of heb ik geen speciaal beroep. Ik ben namelijk gewoon een student. Toch kun je ook als een normale student iets speciaals van je leven maken en dat is precies wat ik probeer te doen. Mijn naam is Simone de Graaf, ik ben 22 jaar oud en ik kom uit Sliedrecht.

Mijn leven als student begon in 2008 op de NHTV in Breda. Hier heb ik de opleiding International Tourism Management and Consultancy gevolgd. Leren over toerisme, het managen van een bedrijf en advies geven; allemaal dingen die ik erg interessant vond en nog steeds vind. Ook zijn we in het eerste jaar vijf weken naar Thailand en Cambodja gegaan om daar advies te geven over toerisme. Het verschil in cultuur, de andere kijk op toerisme en de behulpzame lokale bevolking maakte het een ervaring om nooit te vergeten.

In mijn tweede jaar mocht ik een half jaar op stage. Aangezien Australië altijd bovenaan mijn lijstje van bestemmingen heeft gestaan, leek dit me hét perfecte moment om daar een half jaar te gaan wonen en werken. Een groot avontuur, in m’n eentje naar de andere kant van de wereld, maar achteraf gezien een geweldige belevenis. Ik woonde en werkte in een hostel vlakbij Bondi Beach, één van de stranden van Sydney. Tijdens mijn stage heb ik erg veel geleerd en het leuke is dat ik er vrienden over de hele wereld aan heb overgehouden. Iedereen die de kans heeft om naar het buitenland te gaan voor uitwisseling of stage, zeker doen!

Het laatste jaar stond in het teken van een scriptie schrijven om af te kunnen studeren. In mijn geval hield dat in dat ik een half jaar onderzoek heb gedaan voor Rabobank Merwestroom, onze lokale bank. Ik heb onderzocht wat de jongeren van Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en omstreken belangrijk vinden aan een bank. Om aanbevelingen te doen aan Rabobank Merwestroom, heb ik interviews gehouden, enquêtes verdeeld onder de jongeren en deze informatie geanalyseerd. Al met al was het een erg interessant onderzoek, waardoor ik mijn studie met een mooi cijfer heb kunnen afronden.

Na mijn bachelor heb ik besloten om nog een master te gaan volgen in Maastricht, waar ik nu op kamers zit. Omdat ik er altijd van heb gedroomd een eigen bedrijf op te zetten, volg ik nu de master Entrepreneurship and SME Management, oftewel ondernemerschap. Het leuke aan deze master is dat je, naast het volgen van je vakken, met een groep studenten een bedrijf opricht. Na een lange tijd brainstormen, zijn wij met één idee aan de slag gegaan en hebben we de minionderneming Oak! opgericht. Oak! is een bedrijf dat lifestyleproducten maakt van gebruikt hout. Ons eerste product is een iPhonehouder gemaakt van het hout van oude wijnvaten. Benieuwd? Je kunt ons volgen op Twitter (@Tweet_Oak) en Facebook.

Mijn Next Big Thing is allereerst afstuderen en mijn masterdiploma halen. Daarna wil ik graag gaan werken om zoveel mogelijk ervaring op te doen, wat ik nodig zal hebben als ik later mijn eigen bedrijf ga starten. Ik wil in ieder geval zorgen dat ik altijd dingen doe die ik leuk vind en dat ik mijn dromen achterna ga, zodat het leven nooit verveelt en altijd voelt als een groot avontuur!

advertentie
advertentie