Sliedrecht en Stedoco brengen spektakelstuk

29 april 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In een even enerverende als sportieve wedstrijd vol spektakel en met veel doelpunten zijn de vele honderden toeschouwers op sportpark De Lockhorst volop aan hun trekken gekomen. Sliedrecht en Stedoco streden met uiteenlopende belangen hartstochtelijk voor de punten. De koploper uit Hoornaar trok uiteindelijk aan het langste eind (3-4) en kon daarmee de champagne rijkelijk laten vloeien: het kampioenschap van de eerste klasse C en de promotie naar de hoofdklasse waren een feit.

Het liet Sliedrecht zitten met een fikse kater, want door de resultaten van de concurrenten (winst van Almkerk en Zaamslag) is de selectie van Ron van den Berg nog altijd niet verzekerd van handhaving van het eerste klasseschap. Positief aspect aan het verlies was het goede spel waarmee Sliedrecht het Stedoco uiterst lastig maakte en het uiteindelijk aan de individuele kwaliteit topscorer Willem Looijen te "danken'' was, dat de thuisploeg met lege handen bleef staan.

Sliedrecht was over grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, trok in de eerste helft middels Colin Reeling de stand gelijk, en kwam na de hervatting twee maal op voorsprong door treffers van Jordy de Jong en Göksel Çakir, maar kreeg een kwartier voor tijd binnen drie minuten het deksel op de neus : 3-4.

De resterende twee wedstrijden tegen Heinenoord (aanstaande zaterdag, thuis) en het ook nog niet veilige GPC Vlissingen (uit op 12 mei) zijn derhalve nog altijd van groot belang voor handhaving van het eerste klasse schap.