Afbeelding
Archief BDU Media

Merwede eenvoudig langs Animo

29 april 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In een weinig spectaculaire wedstrijd heeft Merwede een ruime overwinning geboekt op Animo. In Geldermalsen floot de scheidsrechter bij een eindstand van 6-18 af.

Een aantal maanden geleden tijdens de eerste wedstrijd tegen Animo in Sliedrecht, had Merwede nog de grootste moeite met de blauw-witte ploeg. Een fel Animo nam toen brutaal de leiding, maar Merwede had bij de rust reeds een voorsprong gepakt en pakte toen een 19-15 overwinning. In deze terugwedstrijd was echter geen moment sprake van enige spanning. Animo was simpelweg niet bij machte om het de Sliedrechters moeilijk te maken. Merwede hoefde nog niet eens geweldig te spelen om bij rust comfortabel te leiden met 2-8.

Na rust verlangde coach Bras toch meer scherpte in vooral de afronding. Heel de wedstrijd waren er immers kansen voor iedereen, maar omdat hier te gemakkelijk mee om werd gegaan, scoorde de ploeg slechts acht keer. De tweede helft begon Merwede scherper en vergrootte het gat snel. Ook Animo wist vaker de korf te vinden, maar kon geen vuist maken om het de DeGroot&Schagen-team echt lastig te maken. Merwede speelde de wedstrijd solide uit naar een ruime overwinning 6-18.

Volgende week geen competitie, maar het jaarlijkse Schoolkorfbaltoernooi in Sliedrecht op 5 mei. De week erna komt verrassend koploper Korbis op bezoek in Sliedrecht. Die wedstrijd zal zeker minder gemakkelijk gaan verlopen. Aanvang 15.30 uur