Allegorische optocht in Wijngaarden

30 april 2012 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Hoogtepunt van de Koninginnedag-festiviteiten in Wijngaarden was de allegorische optocht die vanaf 14.00 uur dwars door Wijngaarden trok. Zo'n vijftien wagen reden van het Oosteinde naar het Westeinde en vice versa. Alle wagens en karren waren versierd naar zelf bedacht thema. waarbij de deelnemers geheel de vrije hand hadden. Zo zag het publiek langs de weg van alles voorbijkomen, van een knipoog naar de val van het kabinet tot een waterspuwende draak.

Het was overigens niet de enige optocht door het dorp. Rond het middaguur reden antieke auto's, allemaal ouder dan 70 jaar, van de Pioniers Automobielen Club rond de Burgermeester Brouwerstraat.

De feestdag begon met een aubade op het schoolplein van de basisschool De Zaaier. Ook het politievrouwenkoor The Blue Voices verzorgde een optreden tijdens deze aubade. Daarna konden kinderen meedoen aan allerlei spelletjes en was er koffie met tompouces in de Haveling voor de ouderen.

Na de allegorische optocht, rond 16.00 uur, begon een live optreden van de Wijngaardse band The President Sound. Daarna werd er gebarbecued met de muzikale omlijsting van DJ Sjaak.

Heeft u leuke foto's? Zet ze op onze site. De leukste krijgen een plekje in de papieren editie van Het Kompas.

advertentie
advertentie