Sterre van Doorn kiest voor Sliedrecht Sport

27 mei 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De vrouwenselectie van Sliedrecht Sport heeft na het vertrek van spelverdeelster Florieke Eggermont een nieuwe spelverdeelster: Jong Oranje talent Sterre van Doorn. De net 18 jaar geworden speelster gaat daarmee, naast kersverse international Inge Molendijk, de spelverdeling invullen in het nieuwe seizoen.

Met de komst van Sterre is het aantal vastgelegde speelsters voor het nieuwe seizoen inmiddels elf. Er wordt op dit moment nog gekeken naar de invulling van de passer/loper positie, hetgeen naar verwachting op korte termijn zijn beslag gaat krijgen.

Sterre maakt de afgelopen seizoenen onderdeel uit van het Talent Team van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en is daarmee geen onbekende voor trainer/coach Appie Krijnsen. Sterre begon op haar zevende jaar met volleybal bij Dynamo uit Neede en via de Sourcy Volleybalschool kwam ze bij Orion in Doetinchem. Haar toenmalige trainer Adrian Ferulik nam haar mee naar Longa waar zij al op 15-jarige leeftijd haar debuut maakte in de A-league. In dat team speelde ze onder andere met gewezen Sliedrecht speelsters als Florieke Eggermont en Laure Obelink. Bij het faillissement van Longa in datzelfde seizoen kon ze aansluiten bij het HAN team. Afgelopen februari maakte Sterre nog haar opwachting in Sporthal de Stoep als speelster van DOK uit Dwingeloo waar zij vanaf november de competitiewedstrijden speelde.

Sterre is niet alleen talentvol, maar ook ambitieus. Afgelopen november liet zij in een interview weten dat één van haar persoonlijke doelstellingen is om het Nederlands damesteam te halen. De stap naar Sliedrecht Sport ziet zij als een prima mogelijkheid om dit op termijn te realiseren.

advertentie
advertentie