G-team Merwede klaar voor Special Olympics

29 mei 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op vrijdag 1 juni worden in Den Bosch de Special Olympics Nationale Spelen gehouden, het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke handicap. SKC Merwede doet hier met twaalf sporters aan mee. ,,We zijn er helemaal klaar voor", zeggen Alex Middelkoop en Koen van Manen, spelers van het Sliedrechtse korfbalteam.

Onder de sporters zullen ook Esther Oudmayer en Femmie van der Valle zijn. Zij hebben zich de afgelopen tijd samen met hun teamgenoten van SKC Merwede optimaal voorbereid voor de Nationale Spelen. ,,We hebben er heel veel zin in en kijken er al maanden naar uit", zeggen Esther en Femmie. ,,Bij elke training komt het wel ter sprake en we hopen dat het net zo geweldig zal zijn als in 2010. Ook hopen we beter te presteren."

Op vrijdag 1 juni vindt de openingsceremonie plaats in de uitverkochte Brabanthallen. De feestelijke opening start om 19:30 uur met de parade van de Special Olympics sporters. De Special Olympics eed wordt uitgesproken en de vlam, de 'Flame of Hope', zal worden aangestoken. Verder is er de hele avond spectaculair entertainment tot 22.00 uur.

Op zaterdag 2 juni starten de wedstrijden en op zondag 3 juni volgen de finales. De 2000 sporters doen mee met: atletiek, badminton, bowlen, gymnastiek, handbal, hockey, judo, korfbal, paardrijden, tafeltennis, tennis, voetbal, volleybal, wielrennen of zwemmen. SKC Merwede zal bij Locatie Schutskamp goud proberen te halen met korfbal. De wedstrijden beginnen op de zaterdag en zondag rond 10.00 uur en gaan door tot 16.00 uur.

Zondagmiddag 3 juni om 17.00 uur start de sluitingsceremonie in de Brabanthallen.

advertentie
advertentie