'Jan van de pomp' vond zijn mooie vrouw aan de Adriaan Volkersingel

30 mei 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Inwoners van Sliedrecht kennen hem als ‘Jan van de pomp’. Dertien jaar werkte hij bij de benzinepomp aan de Rembrandtlaan, die heeft moeten wijken voor de Albert Heijn. Onlangs vierde Jan Groenendijk zijn vijftigjarig huwelijkfeest, met zijn Annie. Wethouder Johan Lavooi bracht de twee een bezoek. Jan: ,,We zijn nog heel gelukkig.”

Zo ging dat in die tijd. Jan Groenendijk ontmoette zijn vrouw aan de Adriaan Volkersingel, waar de jongens vroeger op zaterdagavond achter de meisjes aangingen. ,,Ik was op zoek naar een mooie meid. Nou, die wist ik te vinden en die heb ik nog steeds”, lacht Jan. De twee trouwden en kregen twee kinderen: een zoon en een dochter. Inmiddels hebben ze ook drie kleinkinderen. Gezamenlijk brachten ze een weekend door bij Centerparcs, ter ere van het vijftigjarig huwelijksfeest.

Jan (73) werkte tot zijn 43ste in de constructie, maar werd toen afgekeurd. Omdat hij niet thuis kon zitten, hielp het toenmalige GAK hem aan de baan bij de benzinepomp. Dertien gouden jaren bracht hij daar door. ,,Als ik door de Kerkbuurt loop, word ik nog steeds gegroet door mensen die mij uit die tijd kennen.” Annie (69) is pas vier jaar geleden gestopt met werken, na een arbeidsleven van ruim vijftig jaar (!) in de huishouding. Op haar tiende maakte zij zich al verdienstelijk op boerenbedrijven.

Jan zingt nu nog bij twee koren (waaronder bij Smartlappenkoor Bagger) en speelt nog toneel. Binnenkort moet hij een stap terugdoen vanwege een ingrijpende operatie. Hij krijgt een nieuwe hartklep. Annie sport nog geregeld en zit bij een hobbyclub.

advertentie
advertentie