Opening Yulius en MC Havenkwartier

31 mei 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Morgen, donderdag 7 juni om 15.30 uur, is de feestelijke opening van de nieuwe huisvesting van Yulius en Medisch Centrum Havenkwartier in Sliedrecht. Aan de Wilhelminastraat 69-73 staat het gloednieuwe pand van Tablis Wonen, waar Yulius de klinische voorziening voor ouderen en volwassenen zal voortzetten en Balans samen met huisartsen en andere medische disciplines een start maakt met het Medisch Centrum Havenkwartier.

Yulius biedt geestelijke gezondheidszorg, speciaal onderwijs en arbeidstoeleiding aan jong en oud in elke fase van het leven. ,,We bieden niet alleen behandeling, begeleiding en speciaal onderwijs, maar ook professionele hulp op het gebied van wonen en werken", zegt Sandra Dwarswaard, woordvoerder van Yulius. Yulius beschikt over ruim 90 locaties in Zuidwest-Nederland. Hieronder bevinden zich eigen onderwijslocaties, poli- en (dag)klinieken, werkplaatsen en locaties voor begeleid wonen. De nieuwe locatie van Yulius in Sliedrecht is een 24 uurs-kliniek waar ouderen en volwassenen die wegens psychische problemen acuut dienen te worden opgenomen, behandeld kunnen worden.

Het feestelijke programma start om 15.30 uur met het officiële gedeelte. Aansluitend organiseert het Medisch Centrum Havenkwartier een open huis op hun etage.

Na een jarenlange zoektocht naar een nieuwe locatie is dankzij de samenwerking met Tablis Wonen het samenwerkingsconcept naast het Albert Schweitzer ziekenhuis tot stand gekomen. In het Medisch Centrum vestigen zich naast Balans Centrum voor gezondheid en beweging, de huisartsen dr. Stolk en dr. Hazelhorst, twee logopedisten, een podoloog en een huid- en oedeemtherapeute. Met andere medische disciplines is nog overleg tot deelname. Alle betrokken deelnemers verwachten veel van de mogelijkheden die deze mooie huisvesting biedt voor hun cliënten en van de multidisciplinaire samenwerking. Deze unieke samenwerking was naast de noodzaak van andere huisvesting voor beide partijen het overwegende argument voor dit concept.

advertentie
advertentie