Wie stopt Peter vd Bergh in OKD?

2 juni 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ook na de vijfde ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek staat Peter van den Bergh nog ongeslagen op de eerste plaats. De oud-winnaar zette tegen clubkampioen Wim Hokken een gedegen stelling neer die Hokken met een stukoffer probeerde te slechten, maar Van den Bergh kon hierna al snel de partij winnend afsluiten. Peter van den Bergh wordt op de voet gevolgd door drie spelers met 4 punten. Oud-kampioen Melvin Holwijn had weinig moeite had met Peter Vis die de vier dagen Fourmies nog in de benen had en geen vuist kon maken tegen Dordtenaar Holwijn.

Bert van de Donk had in Pieter Sandijck een stugge tegenstanden die al het mogelijke deed om Van de Donk tegen te houden. In het eindspel was Brabander Bert echter net iets sterker en kon het punt bijschrijven. Wim Pool schaarde zich bij de vierpunters door een gedegen overwinning op Robert van Rekom, die zijn goede vorm uit de interne competitie mist in dit toernooi.

Hans Klein won van Dordtenaar Johan van der Griend en staat met 3,5 punten op de vijfde plaats, die hij moet delen met Kees Wessels die in een spannende pot wist te winnen van Utrechter Henk Overmeer. Ook Floris Verweij en de verrassend sterk spelende Evert Bos - na winst op respectievelijk Jan Sulman, en Martin Prins - staan op een gedeelde vijfde plaats.

Niels Mijnster en Tobias Dekker begonnen voortvarend aan hun partij, maar sloten na ruim drie uur spelen toch de vrede. André van Dieën hield Jerry van Rekom de hele avond bezig, maar moest uiteindelijk toch zijn koning omleggen. Oud-winnaar Wout Boer komt weer een beetje in vorm en versloeg Martijn Stoker in een korte, maar heftige partij. Joost Stoker hield de familie eer wel hoog en versloeg titelverdediger Henk Prins in een aanvallende partij. Jorik Klein gaf zijn vader schaakles en liet zo zien dat zijn mooie score in het toernooi in Fourmies geen toeval was. Leo Koppelaar kwam in het eindspel tegen Jurgen de Haan een paar pionnen tekort en ook Henri Hartog merkte in het eindspel dat hij tegen Erik Corneth materiaal te kort kwam. Jan Willem Kraaijeveld speelde een sterke partij tegen Papendrechter Ron Melger. Lange tijd zag het er naar uit de Jan Willem er een remise uit zou halen, maar in het pionneneindspel bleek Ron net iets slimmer te zijn en haalde alsnog het volle punt binnen. Michiel van den Berg vond zelf dat hij slechter stond, maar toverde toch de betere zetten uit zijn hoed en schoof Mark van Hulst in een lange partij van het bord. Rik Versteeg was goed in vorm en combineerde Cees Moes van het bord.

advertentie
advertentie