Nog één maand: speelgoedexpositie

4 juni 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De maand juni is de laatste maand dat de expositie "Een opwindende blik op speelgoed'' te bewonderen is in het Sliedrechts Museum. De gehele maand wordt het bezoekend publiek op een verrassende wijze ontvangen. Hoe? dat willen de vrijwilligers van het museum niet verklappen. ,,Het is de bedoeling dat de bezoekers dat zelf komen ontdekken."

Blikken speelgoed met een opwindsysteem of met een vliegwiel vanuit heel de wereld staat op een bijzondere wijze uitgestald in het museum op de Kerkbuurt in Sliedrecht. Niet zomaar speelgoed, maar speelgoed waar in het verleden ook werkelijk mee gespeeld is. Hijskranen, vliegtuigen, vele soorten automobielen en vrachtwagens zijn te zien. Een heel apart stuk is een stoomtrein uit het jaar 1910. Er is ook blikken speelgoed te zien van achter het IJzeren Gordijn; de vroegere Sovjet Unie. Spectaculair zijn de Franse elektrische autobaan uit 1927 en de Amerikaanse brandweerauto's. Blikvanger is een trapvliegtuig van de Rode Baron.

Alle jonge kinderen die met hun ouders meekomen ontvangen een verrassing. De expositie loopt tot en met zaterdag 30 juni. Het museum is elke woensdag en zaterdag geopend van 14:00 tot 17:00 uur.

advertentie
advertentie