Bloed, zweet en tranen bij team Steamwork

4 juni 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,We hebben het gered! We zijn met hetzelfde team dat in Parijs is gestart de meet in Rotterdam overgekomen. Een onvergetelijke, onuitwisbare ervaring. De saamhorigheid, teamspirit, het met elkaar bezig zijn met maar één doel, de finish halen en zo veel mogelijk geld inzamelen voor, of liever gezegd tegen kanker, een ziekte die veel te veel leed en verdriet veroorzaakt. Wij hebben middels het meedoen met de Roparun hier daadwerkelijk iets tegen kunnen doen." Het Sliedrechtse team Steamwork blikt nog steeds geëmotioneerd terug op hun allereerste Roparun. ,,Volgend jaar doen we meer mee", weet initiatiefnemer Hans Emmen nu al zeker.

,,We hebben met elkaar een vuist tegen kanker gemaakt. En wat heeft het ons gekost? Bloed, zweet en tranen in al haar facetten. Doorbloede hoofden, van lopers tot en met de verzorgers. Iedereen komt zichzelf een paar keer tegen tijdens zo'n tocht. Zwetende lichamen, niet alleen van de lopers en fietsers, maar ook vanwege de spanning en van de inspanning van de andere teamleden. Tranen, veel tranen, heerlijke zoute tranen. De emoties vierden hoogtij op de Coolsingel", vertelt teamgenoot van Emmen, Piet van Gelderen. ,,Met liefde zijn deze tranen geofferd door alle teamleden. We hebben geleerd dat de één kan niet zonder de ander kan binnen het team en dat drukt je met je neus op de feiten dat al die patiënten die aan kanker lijden zo afhankelijk zijn van anderen."

De Steamworkers zeggen definitief met het 'Roparunvirus' besmet te zijn geraakt. ,,Volgend jaar gaan we weer en we kunnen het iedereen aanraden ook een keer te doen. Het kost veel bloed, zweet en tranen, maar de opbrengst is ontzettend waardevol."

Info: www.team293-steamwork.nl.

advertentie
advertentie