Start werkzaamheden nieuwe bushalte Winklerplein

5 juni 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In juli wordt gestart met de werkzaamheden van het verleggen van de bushalte bij het Burgemeester Winklerplein. Ook wordt de vijver aangepast en wordt een duiker aangebracht van de sloot in de Frans Halsstraat naar het water in de Paulus Potterstraat. Dit kan als de start gezien worden van de bouw van het nieuwe Winklerplein.

De voorbereidingen worden inmiddels getroffen. De benodigde omgevingsvergunningen worden medio juni aangevraagd, onder de voorwaarde dat er tussen De Windroos en Stichting Tablis Wonen overeenstemming is bereikt. Volgens planning kan dan in juli met de (sloop)werkzaamheden worden gestart.

Op 28 juni 2011 heeft de gemeenteraad het Masterplan voor het Burgemeester Winklerplein vastgesteld. Op dit moment wordt het voorontwerp bestemmingsplan opgesteld. Onderdeel van het Masterplan is de aanleg van een nieuwe HOV-D bushalte. Deze bushalte wordt deels gedekt door de HOV-D subsidie. Aan deze subsidie zijn enkele voorwaarden verbonden. Een belangrijke voorwaarde is dat medio 2012 gestart moet worden met de werkzaamheden. Om de subsidie te verkrijgen wordt de aanleg van de bushalte eerder gerealiseerd dan gepland in het Masterplan. Dit is mogelijk, omdat voor de aanleg van de bushalte geen nieuw bestemmingsplan nodig is.

HOV-D (een afkorting voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer Drechtsteden) is een verzamelnaam voor veertien projecten waarmee het regionale busnet in de Drechtsteden wordt verbeterd. In totaal is voor deze projecten 13 miljoen euro begroot. Het omvat onder andere de aanleg van nieuwe busbanen op de Laan der VN in Dordrecht, de Laan van Walburg in Zwijndrecht, de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht en tussen Papendrecht en Sliedrecht onder het toekomstige station Sliedrecht Baanhoek door. Ook worden belangrijke haltes en stations voorzien van panelen met dynamische reizigersinformatie en wordt het busstation van station Dordrecht vernieuwd.

De direct betrokkenen en omwonenden zijn over de werkzaamheden per brief geïnformeerd. Meer informatie is te vinden op de website van de Windroos: www.windroos-sliedrecht.nl en van de gemeente www.sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie