Afbeelding

Orgelconcert op Naber orgel in Grote kerk

9 juni 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Jan Dekker geeft op zaterdagavond 23 juni een orgelconcert op het monumentale Naber orgel uit 1852 van de Grote Kerk in Sliedrecht. De organist zal het beroemde orgel in vele verschillende klankkleuren laten horen. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is geopend om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Het programma bevat muziek vanaf de 17e eeuw tot en met de 20e eeuw met werken van Nicolaas Bruhns, Scheidemann, Bach, Johann Ludwig Krebs, Johann Christiaan Friedemann Bach, Homilius en Brosig, en Jan Bonefaas .

Jan Dekker kreeg zijn eerste orgellessen van zijn vader. Sinds 1988 volgt hij literatuurlessen bij Bram Beekman. Voor het kerkelijke orgelspel volgde hij improvisatielessen bij Jan Bonefaas. Naast zijn dagelijks werk als electro technicus, heeft hij in de avonduren voor het staatsexamen orgel gestudeerd. Zijn docenten waren Jaap Zwart (muziek theorie) en Theo Theunissen (pedagogiek).

Via het staatsexamen behaalde hij in 1993 akte A en in 1995 akte B voor orgel. Tevens behoorde hij tot de prijswinnaars op de orgelconcoursen te Elburg (1985) en Gorinchem (1987 en 1988). Regelmatig was zijn spel op de radio te beluisteren. In 2002 heeft hij meegewerkt aan een cd-productie ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het Naber-orgel in de Grote Kerk in Sliedrecht. Tevens werkte hij mee aan de cd-serie orgels in de Alblasserwaard (deel 3).

Sinds 1993 is hij organist van het Monumentale Naber orgel in de Grote Kerk van Sliedrecht en het vierdag orgel in de Maranathakerk in Sliedrecht.

advertentie
advertentie