Merwede B1 Nederlands Kampioen

11 juni 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse korfballers van Merwede B1 hebben in Enschede het Nederlands kampioenschap voor Districtteams binnengesleept. De discipline was doorslaggevend in de strijd om de cup, met name in de spannende finale tegen DOS uit Zutphen die met 7-3 werd beslist.

In een volle bus vertrok het team met supporters op de vroege zaterdagmorgen richting Enschede. In een prachtige ambiance was de B1 ploeg elke wedstrijd de tegenstander de baas. De eerste wedstrijd werd tegen een sterke tegenstander Groen-geel direct een hoog spelniveau gehaald. Dat was nodig want de 10-9 overwinning was nipt, maar ook verdiend. Daarna volgden nog twee overwinningen in de poule wedstrijden tegen KVZ (6-3) en Trekvogels (9-0), waarmee plaatsing voor de finale werd afgedwongen.

In de finale was de spanning groot. Merwede bleef ook in deze wedstrijd met discipline en beheersing fraaie aanvallen opzetten. Doelpunten bleken kostbaar door goed verdedigend werk aan beide kanten. Bij rust stond een 2-1 voorsprong voor Merwede op het scorebord, als was DOS eigenlijk iets sterker dan de Sliedrechters in de eerste helft. In de tweede helft komt Merwede op toeren. Met mooie aanvallen en even mooie doelpunten nam Merwede afstand en gaf de tegenstander van DOS uit Zutphen kreeg geen kans meer om de aansluiting te maken.

Een prachtig feest volgde met een mooie huldiging aan het einde van de avond in de korfbalkantine. Merwede heeft hiermee aangetoond op een hoog niveau mee te kunnen doen. Met een gedegen jeugdplan heeft Merwede alle jeugdteams van Merwede op het eerste klasse niveau en B1 zelfs in de hoofdklasse spelen. Een prachtige beloning voor de inzet door veel vrijwilligers binnen de club.

De trotse kampioenen met v.l.n.r. boven: Jeffrey van Son, Andreas Bikker (C), Dennis van Eijl, Yannick Schild, Daniël de Block, Robin Koppen, Jelle Wienk, Steven Bakker (C) en Vincent Bakker. Zittend: Mark van Eijl, Rosanne Bakker, Kayleigh Kloosterman, Nina Amersfoort, Sharon Verheij, Eveline Bakker, Rosa Faro en Brenda Koppen.