Afbeelding

Ingezonden: 'Verwondering over Winklerplein'

12 juni 2012 om 00:00 Nieuws

Met veel verwondering las ik woensdag 6 juni in Het Kompas over de start van de werkzaamheden van de nieuwe bushalte Burgemeester Winklerplein en dat dit tevens gezien kon worden als de start van de bouw van het nieuwe Winklerplein.

Impliceert deze start tevens dat de gemeente Sliedrecht inmiddels in het bezit is van een overeenkomst met Windroos waarin de uiterste datum is aangegeven waarop door deze aannemer gestart dient te worden? Hierop is in de raadsvergadering van 28 juni 2011 door de heer Van Rekom (als één van de weinige deskundigen op dit gebied in de Raad) nadrukkelijk op aangedrongen! Of betekent dit dat de Gemeente Sliedrecht opnieuw wordt geconfronteerd met een probleem zoals Het Plaatje, Watertorenterrein, enzovoort?

Volgens mij had volgens de planning van 25 januari 2011 eind februari/ begin maart 2011 gestart moeten worden met procedures en vergunningen en moesten de werkzaamheden voor fase twee (huidige busstation) starten in maart/april 2014.

Echter, in genoemd bericht van 6 juni wordt tevens aangegeven: "Het voorontwerp wijziging bestemmingsplan wordt momenteel opgesteld". Wat in de praktijk gaat betekenen, mocht het ooit (gezien de toestand op de huidige woningmarkt) zover komen, dat de start van fase 2 op zijn vroegst zal gaan plaatsvinden begin 2016 (of later!).

Al met al zou ik dan ook de dames en heren van de Raad van Commissarissen én de directie van Tablis Wonen willen adviseren voorlopig geen goedkeuring te verlenen aan welke financiële tegemoetkoming dan ook met betrekking tot de realisatie van genoemd busstation. Beter is dit budget gedeeltelijk te investeren in het opknappen van de vrijstaande woningen in de omgeving van het B.W.-plein. Helaas staan deze woningen (buiten de schuld van Tablis Wonen) al geruime tijd leeg en/of worden voor een appel en een ei via Ad Hoc verhuurd. Het zou beter zijn deze woningen weer definitief te gaan verhuren aan gezinnen of starters die "hunkeren" naar een betaalbare vrije woning met grote tuin in de omgeving van het B.W.-plein.

Wat mij tevens deze week opviel op de officiële middenpagina van de Gemeente Sliedrecht, was de aanvraag voor het kappen van 7 stuks bomen omgeving Ruysdaelstraat, Simon Stevinstraat.

Volgens mij betreft het hier één van de mooiste bomenrijen van Sliedrecht namelijk de 7 schitterende kastanjebomen in de Paulus Potterstraat die moeten sneuvelen voor het busstation.

Hoe zo de burgers van Sliedrecht proberen zand in de ogen te strooien! Volgens mij ligt hier weer duidelijk een taak voor de actieve groep vrijwilligers in de Gemeente Sliedrecht die zich in een eerder stadium hebben ingespannen voor het behoud van dit soort groen in onze gemeente en inmiddels weten waar ze moeten aankloppen.

Wim Vroege

advertentie
advertentie