Oud-international Theo Lucius heeft over-schrijving aangevraagdnaar v.v Sliedrecht

21 juni 2012 om 00:00 Sport

SSLIEDRECHT - Oud-international Theo Lucius (35) heeft overschrijving aangevraagd naar v.v Sliedrecht. Het betreft echter een formele handeling; op 15 juni sloot immers de inschrijving voor het amateurvoetbal. Of Lucius ook daadwerkelijk op de Lockhorst-velden te bewonderen zal zijn is lang niet zeker. De transfervrije voetballer, die het afgelopen seizoen in de Jupiler League voor FC Eindhoven uitkwam, hoopt nog aan de slag te kunnen bij een profclub in Nederland of België. Op dit moment zijn er onder andere gesprekken gaande met Fortuna Sittard. De transfermarkt sluit op 31 augustus. Als zich voor die tijd geen profclub aandient, voetbalt Lucius komend seizoen bij Sliedrecht.

Het contact tussen de drievoudig international en de Sliedrechtse voetbalvereniging loopt via sponsor Ruud de Gruijter, bevriend met Lucius.

Theo Lucius maakte naam en faam bij PSV, FC Utrecht, Feyenoord, FC Groningen en FC Den Bosch. Hij behaalde drie landskampioenschappen, één KNVB beker en drie Johan Cruijff-schalen met PSV. In 2005 kwam Europees gezien Lucius’ grootste prestatie: de halve finale van de Champions League. Nadat de eerste halve finale met 2-0 verloren ging, speelde Lucius een goede terugwedstrijd tegen AC Milan. Toch ging PSV niet naar de finale, omdat de 3-1 overwinning niet genoeg was. In datzelfde jaar speelde hij zijn eerste van drie wedstrijden voor het Nederlands elftal onder bondscoach Marco van Basten.

advertentie
advertentie