Kinderen leren Arabisch in Sliedrechtse moskee

29 juni 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Zo'n twintig kinderen namen zondag 24 juni namen hun tweede certificaat 'Arabisch Lezen & de Beginselen van de Islam' in ontvangst in de Turkse Moskee - Ulu Camii - in Sliedrecht. In de afgelopen maanden hebben zij onder leiding van de heren Osama Said en Abd Al Salam Arabische les gekregen. De Imam van de moskee gaf aan onder de indruk te zijn van wat zij allemaal geleerd hebben het afgelopen seizoen.

Sinds eind 2010 komen deze kinderen wekelijks bij elkaar om het Arabisch te leren en daarnaast kennis te nemen van de beginselen van de Islam. De leerkrachten vinden het belangrijk dat de kinderen zowel de Nederlandse taal als hun tweede taal, het Arabisch, goed kunnen schrijven, lezen en spreken.

In goed overleg met de Turkse Moskee mag de lesruimte gebruikt worden. De groep is vanwege de belangstelling in tweeën gesplitst. Binnen de twee groepen wordt op verschillende niveaus les gegeven, dit aangezien niet ieder kind dezelfde leeftijd heeft en/of op hetzelfde niveau het Arabisch beheerst. In september zal er een derde groep met kinderen starten onder leiding van de heer Hossam Elhalky.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met elhal002@planet.nl.

advertentie
advertentie