Afbeelding

Een bron van ellende

2 juli 2012 om 00:00 Nieuws

Het is blijkbaar zinloos om managers van openbare voorzieningen zoals zwembaden aan te spreken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheden en inzichten. Het lijkt een structurele gewoonte te worden om werkzaamheden aan het Bronbad in de zomervakantie te plannen.

Vorig jaar, dit jaar en waarschijnlijk is er ook volgend jaar wel weer wat te doen. De gehanteerde gedachte hierbij is dat het 's zomers minder druk is en dat het buitenbad dan open is. De werkelijkheid ligt waarschijnlijk bij de afspraken die gemaakt zijn binnen het doelgroep zwemmen. Een gesprek met de manager hierover, nota bene live uitgezonden via Radio Rijnmond, heeft uiteindelijk alleen geresulteerd in een aankondiging vooraf. Dat is de winst.

Wederom zal de waterpret door met name de jeugd van Sliedrecht elders gezocht moeten worden en zal ook de exploitatie van de Brasserie weer seizoeninkomsten gaan missen.

Het advies van vorig jaar om ter compensatie ander aanvullend amusement en/of evenementen te organiseren als compensatie zie ik helaas ook niet terug.

Het meest storend voor mij is wel dat kinderen die niet in de gelukzalige omstandigheden verkeren met hun ouders op vakantie te gaan en zelfs niet naar een pretpark of dierentuin kunnen, en dat zijn er in Sliedrecht meer dan u denkt, wel geacht worden het volledige bedrag te betalen voor een beperkt aanbod.

Het zou de exploitant van het Bronbad, dat jaarlijks met veel gemeenschapsgeld gevoed wordt, sieren als het nu aangeschafte toegangsbewijs ook recht zou geven op een tweede gratis bezoek als het bad weer volledig beschikbaar is.

Anton van Rees

advertentie
advertentie