Bibliotheek start met streaming e-books

19 juli 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voortaan kunnen alle bibliotheekleden via 'streaming e-books' gratis boeken en tijdschriften online lezen. ,,Het aanbod wordt de komende tijd snel uitgebreid", licht Miriam Triesschijn, locatiemanager in Sliedrecht, toe. ,,De bibliotheek is volop in gesprek met uitgeverijen."

Bibliotheekleden loggen via de website van de bibliotheek in en vervolgens wordt het boek direct geladen in de browser. Triesschijn: ,,Het aanbod van streaming e-books is zeer divers en bevat zowel fictie als non-fictie. Op een digitale boekenplank worden de boeken gepresenteerd. Eigenzinnige verhalen, verhalen over historische helden maar ook spannende verhalen voor kinderen. Bijzonder zijn de online versies van de tijdschriften Libelle en NuSport. De online bibliotheek biedt ook Engelstalige en Arabischtalige titels. Het aanbod is nog niet groot. Voor de uitbreiding van de database met streaming e-books is de landelijke bibliotheekorganisatie in overleg met verschillende uitgeverijen."

Verder kunnen bibliotheekleden ook gebruik maken van de e-portal met 443 Nederlandstalige e-books en 307 e-audiobooks (luisterboeken, hoorspelen en hoorcolleges). Meer informatie op www.bibliotheeknetwerkzhzo.nl.

advertentie
advertentie