Waterschap baggert watergangen

21 juli 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Vanaf half augustus tot en met maart 2013 baggert Waterschap Rivierenland watergangen in en rondom Sliedrecht en Wijngaarden. Hiermee wordt het slib verwijderd dat op de bodem ligt. Dit maakt de watergangen niet alleen schoner, maar ook dieper waardoor meer ruimte ontstaat om het water van zware regenbuien op te vangen en af te voeren. Zo wordt wateroverlast voorkomen.

Een groot deel van de bagger die vrijkomt wordt, zo meldt het waterschap, in zes weilanddepots verspreid. Dit is de bagger die vrijkomt uit grote of moeilijk bereikbare watergangen of uit watergangen waaruit grote hoeveelheden baggerspecie wordt verwijderd. De weilanddepots worden speciaal voor dit doel aangelegd. Na het indrogen van de specie worden de depots afgebroken en worden de gronden weer ingericht voor agrarisch gebruik. Het overige deel van de bagger wordt uit de watergangen verwijderd en wordt direct op de oever gelegd. Het restant van de baggerspecie wordt naar een stortplaats afgevoerd.

In juni hebben perceeleigenaren een brief ontvangen over het baggerwerk. Voor meer informatie kan men contact opnemen met projectleider Jacco van Dijk. Hij is telefonisch bereikbaar op 0344-649191. Mailen kan ook: ja.van.dijk@wsrl.nl.

advertentie
advertentie