G-team haalt finale bij NK Beachsoccertoernooi

23 juli 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het G-team van de vv Sliedrecht heeft afgelopen zondag meegedaan met het NK Beachsoccertoernooi in Scheveningen. De voetballers wisten daar de finale te bereiken waarin ze net verloren van Rijnvogels 1.

Het G-team van vv Sliedrecht moest in de eerste wedstrijd al tegen het eerste team van Rijnvogels. De Sliedrechters waren nog wat onwennig op het fijne zand en verloren dan ook met 3-1 van het meer ervaren team uit Katwijk. Van de andere twee teams van Rijnvogels (Rijnvogels 2 en Rijnvogels 3) won vv Sliedrecht. Dat betekende dat Sliedrecht de laatste wedstrijd tegen Oranje Wit moest winnen om in de finale te komen. Dat lukte door doelpunten van Wesley van de Langenberg en Wesley de Haan.

De finale was heel spannend voor de jongens want we moesten in het stadion spelen met een kleine 5000 toeschouwers op de tribune. Tegenstander was weer Rijnvogels 1. Sliedrecht begon goed en kwam via Wesley van de Langenberg op 1-0. Maar door de ervaring van de Katwijkers werd het daarna snel 3-1 voor Rijnvogels. Sliedrecht bleef echter vechten en vijf minuten voor tijd was het weer Van de Langenberg die de stand terugbracht naar 3-2. Sliedrecht maakte zelfs bijna gelijk tien seconde voor tijd, maar de bal werd van de lijn gehaald bij Rijnvogels. Anders hadden strafschoppen de beslissing moeten brengen.

De spelers en de begeleiders kijken terug op een zeer geslaagde dag en waren trots zoveel toeschouwers langs de lijn te zien. ,,Veel mensen waren van huis of soms zelfs vanaf het vakantieadres naar Scheveningen gekomen om naar ons G-team te komen kijken". vertelt begeleider John van der Heiden. ,,We hopen volgend seizoen weer uitgenodigd te worden."

advertentie
advertentie