MerweRTV zoekt meest zonnige zomerhits

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - MerweRTV, de streekomroep voor de Alblasserwaard, zendt op 18 augustus de Zomerse 50 uit, de hitlijst met de meest populaire zomerhits allertijden. Kijkers en luisteraars van MerweRTV kunnen nu hun stem uitbrengen voor deze lijst. Stemmen kan tot en met 12 augustus op www.zomerse50.nl. Alle inzenders maken kans op het winnen van een vakantie in Tsjechië voor maar liefst zestien personen in een luxe vakantiehuis.

De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de vijftig populairste zomerhits. Vorig jaar bestond de top drie uit All Summer Long van Kid Rock, de Lambada van Kaoma en Summer of '69 van Bryan Adams. De zomerhit van 2011 was Danza kuduro van Lucenzo featuring Don Omar.

MerweRTV's DJ Peter Boer presenteert op 18 augustus tussen 12.00 en 17.00 uur de eindstand van de Zomerse 50. Tegen het einde van de uitzending wordt de zomerhit van 2012 bekend gemaakt.

De productie van deze speciale uitzending is in handen van John Deventer. De jaarlijkse Zomerse 50 is uitgegroeid tot een radio-evenement met 150 omroepen die de hitlijst uitzenden in Nederland en België. In de lijst staan oude zomerhits, maar ook nieuwe.

,,De zomer komt wat laat op gang, maar gelukkig zijn er ook deze zomer weer genoeg zomerse deuntjes die toch voor wat vakantiegevoel zorgen'', aldus initiatiefnemer Martijn de Lange van TV Enschede FM.

Hij bedacht de Zomerse 50 in 2001, de hitlijst beleeft dit jaar zijn twaalfde editie. ,,Volgens de tussenstand zijn er momenteel twee kanshebbers voor de zomerhit van het jaar. De twee nummers Ai Se Eu Te Pego van Michel Teló en Balada van Gustavo Lima scoren op dit moment erg veel punten.

Maar het kan ook zomaar zijn dat er nu nog een nieuwe zomerhit ontstaat en deze twee hits overtroeft.''

Kijk voor meer informatie over de Zomerse 50 op www.zomerse50.nl of op de website van MerweRTV, www.merwertv.nl.

advertentie
advertentie