Kattenasiel ontvangt legaat en gaat zelfstandig verder

27 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Sliedrechtse kattenasiel, dat begin mei te horen kreeg dat zij vanaf 1 november niet verder kan gaan onder de vlag van de Dierenbescherming, heeft een zelfstandige stichting opgericht om te kunnen blijven voortbestaan. Het asiel heeft in juni een legaat ontvangen. Daarmee kan onder andere een jaar huur worden betaald. Het asiel zal de huur na 1 november zelf moeten ophoesten alsmede andere vaste lasten. Om dit op te kunnen brengen worden donateurs geworven en loopt op dit moment een aanvraag voor een collectevergunning bij de gemeente. Ook wordt hevig gezocht naar sponsors om de vloeren in het oude pand aan de Molendijk te kunnen opknappen.

De Dierenbescherming trekt de strekker eruit omdat het kattenopvanghuis niet aan de kwaliteitseisen voldoet. Om het pand wel te laten voldoen aan de aangescherpte eisen (daarvoor zijn waterdichte vloeren en waterafneembare muren nodig) zijn volgens regiomanager Michel Risseeuw forse investeringen nodig van in totaal dertig- tot vijftigduizend euro. Het dierenwelzijn blijft volgens hem gewaarborgd omdat nabijgelegen asielen in Dordrecht en Gorinchem investeringen hebben gepleegd om meer dieren te kunnen opvangen. Na deze onheilstijding in mei gaf het asiel al aan niet zomaar de handdoek in de ring te zullen gooien. Ze doen hun woorden gestand. Alle aan het asiel verbonden vrijwilligers, die voorheen voor de Dierenbescherming werkten, zijn overgestapt naar de stichting. Het asiel heeft geen dierenambulance meer tot haar beschikking. Of daar in de toekomst verandering in komt is nog niet te zeggen.

In september is de nieuwe stichting op diverse plaatsen vinden met een stand of inzamelactie, zoals op zaterdag 8 september op de Late Summer Fair in Sliedrecht (Kerkbuurt West) en op 8 en 9 september op het Baggerconcours van de Paardensport Vereniging (PSV) Sliedrecht. Op 22 september vindt de jaarlijkse voerinzamelactie plaats bij diverse winkels in de regio van Sliedrecht. En op zaterdag 29 september wordt een open dag gehouden in het asiel aan de Molendijk in Sliedrecht.

advertentie
advertentie