Ingezonden: 'Meer blauw op straat?'

27 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

De zomervakantie is weer voorbij, de kinderen zijn weer naar school en het gewone leven begint weer. Voor u waarschijnlijk weer een drukkere periode, voor het buurttoezicht even een periode op adem komen. Want wat hadden wij het druk! In het kort beschrijf ik de belangrijkste activiteiten van deze zomer.

Vóór de zomervakantie zijn er vakantiekaarten uitgedeeld in heel Sliedrecht-Oost waarop u kon invullen wanneer u op vakantie ging. Zodat het buurttoezicht, in samenwerking met de wijkagenten, een oogje in het zeil kon houden. En dat hebben we geweten, hoor. We zijn echt overladen met vakantiekaarten. In de zomerperiode hebben we ruim 200 woningen extra gecontroleerd omdat u op vakantie was. Geweldig dat dit initiatief zoveel positieve reacties oplevert. Met dit succes kunnen we terug kijken op weer een geslaagde samenwerking tussen buurttoezicht en de politie. De zomervakantiekaarten hebben, samen met de eerdere initiatieven om woninginbraken te voorkomen, als positief effect gehad dat het aantal woninginbraken met 36 procent is gedaald in onze wijk. Dit hadden we zonder uw massale medewerking niet kunnen bereiken en wij zijn er trots op!

Meer blauw op straat

Weet u trouwens al waar u ons aan kunt herkennen? Juist: aan het blauw! De toezichthouders lopen met blauwe poloshirts en blauwe jassen waar op de achterzijde 'Buurttoezicht' staat vermeld. Op de voorzijde staat 'Horen, Zien en Melden'. Zo weet u zeker dat u iemand van het buurttoezicht aan spreekt. Twijfelt u nog? De toezichthouders hebben ook allemaal een pas bij zich, waarop staat wie ze zijn. Vragen, opmerkingen of heeft u iets verdachts gezien? Spreekt u ons gerust aan, we lopen regelmatig door uw buurt.

Wist u dat we ook ingezet kunnen worden bij calamiteiten in uw buurt? Mocht de politie een extra paar handen en ogen nodig hebben tijdens een calamiteit kan ook de buurttoezichthouder worden ingezet. Zo kunt u ons overal in uw buurt tegenkomen, op elk tijdstip van de dag.

Ook bij de Bleyburghschool in Sliedrecht-Centrum zijn ze blij met het buurttoezicht, hier zijn we tijdelijk ingezet om het verkeer rondom het halen en brengen van de kinderen te regelen. Dus ook hier ziet u al meer blauw op straat.

Binnenkort komt weer een aantal mensen vanuit Hendrik Ido Ambacht meelopen. Hier is het buurttoezicht ook in volle gang en met deze uitwisseling kunnen we veel van elkaar leren. Zo blijven we continu in beweging en ziet u…meer blauw op straat.

Bent u ook enthousiast over een veilige buurt en wilt u meer betekenen voor uw eigen buurt? Meld u aan bij het buurttoezicht, of loop eens vrijblijvend een keertje met ons mee. Voor meer informatie kunt u altijd bellen of mailen. Ik sta u graag te woord.

Willem Smit

Coördinator Buurttoezicht Sliedrecht Oost,

0184-777344 / 06-12998979 / 06-13871237

buurttoezichtsl@kpnmail.nl

advertentie
advertentie