Start vierde seizoen Kleinkoor Concertino

27 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het in 2009 opgerichte Kleinkoor 'Concertino' gaat haar vierde seizoen in. Dirigent is Martin Zonnenberg, die ook het Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus en het 'Con Allure' kamerorkest onder zijn leiding heeft. Zangcoach Mariët Kaasschieter neemt zeer regelmatig het eerste deel van de repetitie voor haar rekening en werkt aan onder andere techniek, samenhang.

De grootte van het koor ligt rond de 27 zangers. Inmiddels is er voor diverse stemsoorten een wachtlijst aangelegd met zangers die graag lid willen worden. Zodra er een open plaats is, worden gegadigden uitgenodigd voor een auditie. Op dit moment is er direct plaats voor een bas en een eerste tenor.

De repetitie is eens in de drie weken in Sliedrecht op zaterdagochtend. Middels mp3's met ingezongen partijen hebben de leden de eigen partijen thuis ingestudeerd. ,,Dat is een groot voordeel, er kan tijdens de repetities flink wat muziek in elkaar gesmeed worden. Bijkomend pluspunt is dat het instuderen kan gebeuren op eigen gekozen momenten", vertelt Marian Schippers van Concertino.

Het repertoire is geestelijk klassieke muziek. Schippers: ,,In het komende seizoen staan mooie concerten gepland. Een hoogtepunt zal de dubbele uitvoering zijn van het prachtige werk van John Stainer voor de passietijd, the Crucifixion."

Volg het koor op Facebook en kijk op op www.kleinkoorconcertino.nl. Voor aanmelding: kleinkoorconcertino@gmail.com.

advertentie
advertentie