'Probleem met hondenpoep wordt op deze manier groter'

31 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Sliedrechts hondenpoepcollectief, dat een ingezonden brief heeft verstuurd naar Het Kompas, maakt veel los in Sliedrecht. Zo blijkt wel uit de reacties die op de website binnenstromen en die op Twitter verschijnen. Het verplaatsen van de uitwerpselen, die in de tuinen van de veroorzakers worden gedeponeerd, is afgelopen weekend al begonnen. Dit laat één van de actievoerders weten. Ze kiezen er bewust voor anoniem te blijven. ,,We doen dit als laatste redmiddel en willen daarmee geen bekendheid. Gezien de verhitte reacties van hondenbezitters als ze keurig op hun gedrag worden aangesproken (zie de ingezonden brief, red.) kun je je wellicht voorstellen dat de gevolgen aanzienlijk zullen zijn."

De gemeente zegt bij monde van voorlichtster Annelies van den Dool dat zij niet bekend is met het hondenpoepcollectief. ,,De gemeente juicht het toe als mensen met elkaar in gesprek gaan om problemen op te lossen. In de voorgestelde oplossing van het Sliedrechts hondenpoepcollectief kunnen we ons niet vinden. Wij denken dat het probleem groter wordt door op deze manier te werk te gaan. We verwachten dan ook dat de hondenbezitters en het Sliedrechts hondenpoepcollectief met elkaar aan tafel gaan om de problemen op te lossen. De gemeente kan hier eventueel een rol in spelen."

Volgens Van Den Dool worden BOA's gericht ingezet in gebieden waar relatief veel overtredingen van hondenbezitters plaatsvinden: ,,Er bestaat een hotspot-overzicht van momenteel negentien locaties waarover in het verleden meldingen zijn gedaan van hondenpoepoverlast. In 2011 heeft de gemeente twintig officiële klachten gehad. Deze locaties worden wekelijks meerdere keren bezocht. Ook in de parken wordt wekelijks meerdere malen gesurveilleerd. De prioriteit van de BOA's ligt op het controleren van het naleven van het beleid." De gemeentevoorlichtster laat verder weten dat de gemeente er bewust voor heeft gekozen BOA's niet in burgerkleding te laten controleren, maar alleen in uniform. ,,Dit maakt het lastig overtreders op heterdaad te betrappen. Een uniform is immers herkenbaar. De hondenpoep wordt bij het zien van een BOA altijd opgeruimd."

advertentie
advertentie