Workshop handmassage in Sliedrecht

31 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Rivas Zorggroep geeft op woensdag 10 oktober van 19.30 tot 21.00 uur in Waerthove aan de Kerkbuurt 200 een workshop Handmassage.

De kosten bedragen 25,40 euro inclusief naslagwerkje en gebruik van massage-olie. Rivas-pashouders krijgen 10 procent korting. De workshop is geschikt voor iedereen, voor belangstellenden én voor mensen die in de zorg werken.

In de workshop Handmassage leren de deelnemers een ontspannende massage te geven aan pols, hand en vingers. Er wordt gebruik gemaakt van rekken, strekken, knedingen, strijkingen en drukpunten. In de hand zitten vele reflexpunten en door het masseren van de hand is het effect van de massage in het hele lichaam voelbaar. ,,In de meeste beroepen zijn de handen voortdurend in de weer. Denk maar eens aan mensen die veel met computers werken, maar ook voor verpleegkundigen, verzorgenden en vele andere professionals zijn de handen het belangrijkste gereedschap. En gereedschap vraagt goed onderhoud. Handmassages geven een stukje ontspanning en maken emoties los. Chronisch zieken vertonen minder angst, worden rustiger, zijn beter gehumeurd en hebben minder klachten. Een handmassage kan bij iedereen uitgevoerd worden, hoe ziek iemand ook is. Het is een vorm van massage die gemakkelijk geaccepteerd wordt. Je hoeft weinig voorbereidingen te treffen, en wat voor veel mensen belangrijk is: je hoeft je niet uit te kleden en in een speciale houding te gaan liggen", licht een woordvoerder van Rivas toe.

Na de workshop krijgen de deelnemers een handig naslagwerkje mee waarop de stappen nog een keer zijn uitgelegd. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Dit kan tijdens kantooruren via Rivas Zorglijn: 0900-8440 (lokaal tarief) of via www.rivas.nl. Meer informatie is te vinden op www.rivas.nl of via

advertentie
advertentie