Poëzieversje op kussen voor Facebook'ers

31 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In samenwerking met Vrouwenvereniging Tesselschade-Arbeid Adelt, organiseerde de bibliotheek de Facebookactie 'Jouw poëziealbumversje op een kussen'. Onlangs reikte borduurster Anneke Schakel de kussens uit aan de winnaars Annet Louter en Carla Warnik. Zij ontvingen de meeste 'vind-ik-leuks' op hun versje.

Op de Facebookpagina www.facebook.com/bibliotheekzhzo plaatsten Facebook'ers een foto van hun favoriete versje. Dit in het kader van de Boekenweek 2012 met thema 'Vriendschappen en andere ongemakken'. Twee Facebook'ers, waarvan het versje de meeste 'vind-ik-leuks' ontvingen, kregen het versje geborduurd op een kussen door een borduurster van Tesselschade-Arbeid Adelt (TAA). Zij helpen al 140 jaar vrouwen op weg naar economische zelfstandigheid door bij te dragen aan de kosten voor studie en opleiding. TAA biedt vrouwen de mogelijkheid handgemaakte artikelen te maken, die zonder winstoogmerk worden verkocht. Zie ook www.tesselschade-arbeidadelt.nl. Borduurster Anneke Schakel: ,,Ik denk dat ik honderd uren heb geborduurd aan de kussens, maar ik vond het erg leuk om te doen. Een hele uitdaging om het handschrift in perfecte stiksteekjes te plaatsen. Ik hoop dat de winnaars tevreden zijn", zegt ze.

De Facebookpagina www.facebook.com/bibliotheekzhzo biedt Facebookfans onder andere boekentips in alle genres. Fans kunnen natuurlijk ook hun eigen tips en reacties op titels plaatsen. Elke maandagmiddag is de JeZietHetZo titelquiz. De winnaar ontvangt een boekenbon.

advertentie
advertentie