Verrassende competitiestart Sliedrecht

2 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen door thuis op De Lockhorst met 2-0 te winnen van Oranje Wit. Twee doelpunten van Nilton Tavares Ramos waren voldoende voor de eerste overwinning van het seizoen, waarin de voormalig ASWH-speler nog veel van zich wil laten horen.

,,Bij ASWH heb ik niet echt een eerlijke kans gehad, in ASWH 2 heb ik met 25 treffers laten zien, dat ik wel wat doelpunten kan maken. Maar bovenal wil ik graag spelen en ben ik blij, dat ik op deze manier mijn debuut bij Sliedrecht heb kunnen opfleuren'', aldus de matchwinnaar.

Oranje Wit was in het eerste half uur weliswaar de betere ploeg, maar Sliedrecht wist goed stand te houden en gaf weinig kansen weg. De openingstreffer vlak voor rust, waarbij Nilton Tavares Ramos vanuit een directe vrije trap onberispelijk raak schoot, deed de overtuiging toenemen, dat er deze middag iets te halen viel. Dat gevoel werd vlak na rust versterkt toen opnieuw Nilton Tavares Ramos dankbaar gebruik maakte van een pass in de ruimte, die hij gretig en doeltreffend afrondde : 2-0. Oranje Wit zette vervolgens aan voor een tegenoffensief maar het ontbrak de Dordtenaren aan scherpte en overtuiging en uiteindelijk was het Sliedrecht dat nog de betere kansen kreeg.

Trainer-coach John de Wolf kon relatief tevreden terugkijken op zijn debuut op De Lockhorst: ,,Natuurlijk zijn er nog heel veel dingen voor verbetering vatbaar, ik probeer de selectie nu zoveel mogelijk te doordringen van het feit, dat je in zo'n wedstrijd de volle 90 minuten lang bij de les moet zijn en alles moet geven. Daar heb ik vanmiddag bij vlagen dingen van terug gezien, dus we zijn op de goede weg.''

Opstelling Sliedrecht: Jeffrey ter Veer ; Dani Monteiro (68' Danny Struijk), Desley de Wolf, Joey Rijsdijk, Leon Ramos ; Jordy de Jong, Anthonie Malawauw, Stefan van Dam, Berry de Groot ; Dennis Verhoef (86' Colin Reening), Nilton Tavares Ramos (63' Luciano van Harlingen).