Wethouder Johan Lavooi op de kansel

4 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Het is buitengewoon interessant om te horen hoe 'buitenstaanders' vanuit hun werkveld inhoud geven aan Geloof, Hoop en Liefde." Dat stellen dominee Joost Schelling en Gerard de Haan van de Gereformeerde Kerk Sliedrecht. Zij nodigden daarom Johan Lavooi (Wethouder Sociale Zaken Sliedrecht), Jennie Vos (Raadsonderzoeker op het Ministerie van Veiligheid en Justitie) en Jos Aarnoudse (Geestelijk Verzorger RIVAS/Waerthove) uit om hun ervaringen met deze woorden te delen. Op zondag 9 september zullen zij voor één keer de kansel betreden.

Op zondag 9 september wordt in de kerk aan de Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat, de startzondag gehouden voor het nieuwe seizoen. In dit nieuwe kerkelijke seizoen staat het thema 'Geloof, Hoop en Liefde' centraal. ,,Woorden waar het in het geloof en de kerk uiteindelijk om gaat, woorden waar het allemaal om draait'', aldus dominee Schelling. ,,Maar ook buiten de kerk nemen deze woorden een belangrijke plek in. Ook daar inspireren deze woorden mensen in hun werk of bij de uitoefening van hun functie. Immers, hoe geef je het woord 'geloof gestalte in een Verpleeghuis als Waerthove, als je moet werken met oudere mensen met dementie of een beperking? Hoe ga je om met het woord 'liefde' als je de Rechtbank moet adviseren over de toewijzing van de kinderen in echtscheidingszaken. Wat betekent 'hoop' als je al jaren in de bijstand zit?"

De drie genodigden zegden direct hun medewerking toe, hoewel het voor hen geen gewone kost is om in een kerk woorden te spreken over 'geloof, hoop en liefde'. Aan elk van hen is gevraagd de woorden van het thema vanuit hun werkveld te belichten. ,,Het gaat daarbij niet om politieke statements, maar om aan te geven hoe je erin staat en hoe je ermee omgaat. Dominee Schelling verbindt deze verhalen", licht Gerard de Haan toe.

De Gereformeerde Kerk Sliedrecht heeft een duidelijk doel voor ogen met dit soort bijzondere diensten. De Haan: ,,Onze kerk richt zich al geruime tijd op haar omgeving en wil zich niet opsluiten binnen de kerkelijke muren. Om die reden worden er ook regelmatig bijeenkomsten gehouden met interessante thema's of bijdragen van koren en bands. De nieuwste ontwikkeling zijn theatervoorstellingen onder de titel 'de droomtuin van God'."

Iedereen is zondag 9 september om 15.00 uur welkom bij deze bijzondere afsluitende dienst, welke om 13.30 uur voorafgegaan wordt door een uurtje zingen met de bekende Papendrechtse organist André de Jager.

advertentie
advertentie