Activiteiten Sliedrecht tijdens Mobiliteitsweek

10 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In Sliedrecht vinden in de week van 17 tot en met 22 september activiteiten plaats, die in het teken staan van Duurzame mobiliteit en Verkeersveiligheid. Wethouder Ad de Waard is blij met de aandacht binnen de Drechtsteden voor dit onderwerp: ,,Duurzaamheid is een speerpunt van het college, daarom omarmen we dit initiatief en werken we er graag aan mee. Daar waar we kunnen stimuleren en ondersteunen we dit soort initiatieven.''

Woensdag 19 september tussen 11.00 tot 16.00 uur kan iedereen gratis zijn of haar fiets laten keuren op het Burgemeester Winklerplein. Wethouder De Waard laat om 13.00 uur zijn fiets keuren. Hij zegt: ,,Ik fiets zelf graag en hoop dat veel bewoners dit voorbeeld volgen, omdat het gezond is en ook goed voor het milieu. Daarnaast beleef je de omgeving veel meer op de fiets, dan wanneer je er in de auto voorbij rijdt.'' Tijdens de fietskeuring zijn fietsnavigatiesystemen te winnen.

Zaterdag 22 september kunnen automobilisten tussen 10.00 uur en 17.30 uur aan de Jacob Catsstraat, nabij de Jumbo, de bandenspanning van hun auto laten meten. De juiste bandenspanning bespaart twee tot vijf procent brandstof, vermindert bandenslijtage, de remweg wordt korter en de wegligging beter. Stichting de Groene Garage voert de meting uit en vult zo nodig bij.

Zaterdag 22 september kan een ieder in de Drechtsteden gratis met de bus van Arriva. Het gratis openbaar vervoer geldt alleen op zaterdag 22 september op alle bustrajecten in de Drechtsteden en de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, met uitzondering van de belbus. Gratis reizen op de buslijnen 165 en 166 geldt uitsluitend met vertrek uit Dordrecht tot de halte Dordrecht Kiltunnel.

In het Griendencollege wordt in twee sessies het theaterprogramma 'Zeven sloten' opgevoerd voor de leerlingen door Johan Cahuzak. Dit is een educatief programma met Veilig Verkeersgedrag en Duurzame Mobiliteit als thema's. De voorstelling vormt de input voor een discussie tussen het publiek en enkele panelleden.

Voor meer informatie kijk op: www.drechtsteden.nl/mobiliteitsweek of www.sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie