Wethouder Ad de Waard kreeg wat verbeterpunten mee die hij in het voorstel moest verwerken.
Wethouder Ad de Waard kreeg wat verbeterpunten mee die hij in het voorstel moest verwerken.

'Onmisbare plaats voor de bibliotheek'

11 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ad de Waard is ooit een keer gevraagd voor het wethouderschap. Tot nu toe heeft hij nooit spijt gehad. De Waard leest graag en heeft altijd een grote keuze gehad door 'zijn' familiebedrijf Boekhandel De Waard.

Welke opleiding heeft u gevolgd? En wat is de beste herinnering uit uw studietijd?

HBS-A (1968) en Patroonsdiploma Typografie (1973). Het is inmiddels zo lang geleden dat ik me geen specifieke voorvallen voor de geest kan halen. Wel vond ik het jaar dat ik de derde klas 'mocht' overdoen een erg mooie tijd.

Waarom heeft u gekozen voor deze studie?

Om het familiebedrijf te kunnen voortzetten.

Waarom heeft u gekozen voor de politiek?

Daar heb ik niet voor gekozen. Ik ben ooit door een voormalig wethouder gevraagd. Overigens: van het instemmen, heb ik nog nooit spijt gehad.

Wat vindt u belangrijk in uw werk? Wat zijn uw drijfveren?

Plezier in wat je doet staat voorop; goede relaties met mensen die met je samenwerken en de bedrijven waar je voor werkt, zijn daarvoor een belangrijke voorwaarde.

Waaraan besteedt u graag uw vrije tijd?

De vrije tijd is momenteel zeer beperkt maar als de mogelijkheid er is: lezen, voorheen korfbal spelen, nu vooral veel sport kijken. Ook fiets ik graag.

Met wie zou u wel eens een goed gesprek willen hebben?

In mijn dagelijks bezig zijn voor de gemeenschap kom ik heel veel interessante mensen tegen die mij telkens weer inspireren met hun ideeën en verhalen. Dat moet voldoende zijn om het nog een poosje vol te houden.

Bezuinigingen en de bibliotheek?

Iedereen en elke instelling moet bijdragen aan de bezuinigingen.

Wat betekent de bibliotheek voor haar klanten en de inwoners van Sliedrecht volgens u? En hoe denkt u dat de bibliotheek over 5 jaar eruit ziet?

In Sliedrecht neemt de bibliotheek een onmisbare plaats in. Kijk naar het succes bij jong en oud. Over vijf jaar staat er aan het Bonkelaarplein een prachtig nieuwe bibliotheek met een modern interieur en heel veel media.

De bibliotheek adviseert mensen in het mediagebruik. Niet alleen wijzen op de gevaren maar ook om jongeren en ouderen te laten zien hoe zij alle moderne media kunnen gebruiken en toepassen in hun leven. Zowel nuttig als amuserend. Wat vindt u hiervan?

Goede zaak dat jongeren en ouderen hierop wordt gewezen.

Wat vindt u van alle media die momenteel tot onze beschikking staat? Hoe gaat u hiermee om?

De moderne media kunnen buitengewoon nuttig zijn, maar brengen ook wel heel veel snelheid in het bestaan. Je krijgt weinig rust: men verwacht dat je een e-mail of een sms-bericht per direct beantwoordt. Zelf maak ik gebruik van een i-pad vooral om stukken te kunnen raadplegen. En een mobiele telefoon om te bellen en gebeld te kunnen worden. Zo nu en dan stuur ik een sms'je, maar van Twitter, Facebook maak ik geen gebruik. Ik hoef niet zo nodig aan iedereen te vertellen waar ik mee bezig ben en ik wil het ook niet van een ander weten.

Welk boek ligt momenteel op uw nachtkastje?

Memoires van Tony Blair.

Wat is uw top 10 lees-, luister- of kijkmateriaal?

Boeken

In Europa - Geert Mak

De eeuw van mijn vader - Geert Mak

De Da Vinci code - Dan Brown

Muziek

Graceland - Paul Simon

Collected - J.J. Cale

We shall overcome - Bruce Springsteen en The Seeger Sessions

Mattheus Passion - Johannes Sebastian Bach

TV/film

Buitenhof

Pauw en Witteman

Studio Sport

advertentie
advertentie