Sliedrecht wil sportieve revanche

12 september 2012 om 00:00 Nieuws

ZWIJNDRECHT - Revanche gevoelens in dubbel opzicht overheersen de gemoedstoestand bij spelers en technische staf van Sliedrecht in de aanloop naar het duel met Roda Boys/B. , komende zaterdag op sportpark De Lockhorst.

De mannen van trainer John de Wolf hebben nog het één en ander recht te zetten na de verdiende, maar tevens onnodige nederlaag bij nieuwkomer Pelikaan, afgelopen zaterdag op het kunstgras van sportpark Bakestein. Assistent trainer Richard den Ouden hield een nare smaak over aan het uitstapje in Zwijndrecht: ,,Het was van onze zijde veel te afwachtend, we verzuimden dat stapje extra te doen om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Dat stapje maakte Pelikaan na de hervatting wél, met als gevolg dat wij op een 2-0 achterstand werden gezet. Daarna kwam het besef pas echt goed door, dat er uit een ander vaatje getapt moest worden, en liet het team zien, waartoe het in staat is. Helaas was het toen al te laat, en lieten wij mede door een gemiste penalty in de slotfase de winst volledig aan Pelikaan.''

Richard den Ouden is vanaf de start van de voorbereiding met veel overgave, inzet en passie bezig om de critici de mond te snoeren, die zijn komst naar de Lockhorst afgelopen zomer met enige scepsis hadden benadrukt. Naast het assisteren van trainer coach John de Wolf steekt Richard ook veel tijd in de begeleiding en training van het B1 team dat op hoofdklasse niveau uitkomt. ,,Het plezier om met die gasten bezig te zijn overheerst in dat opzicht, soms is het lastig om op wedstrijddagen een goede planning te maken, die aansluit op de verantwoordelijkheden, die er zijn met betrekking tot de A selectie."

In het vorig seizoen ging Sliedrecht op eigen veld onderuit in een regelrechte topper met Roda Boys/Bommelerwaard (1-3). Het is om die reden, dat er nog een appeltje te schillen valt met het team uit Aalst, dat afgelopen zaterdag kansloos was in de wedstrijd in en tegen Almkerk: 4-1.

De voltallige selectie van Sliedrecht heeft zich deze week intensief voorbereid op de klus van zaterdag, die om 14.30 uur staat gepland op De Lockhorst.

advertentie
advertentie