‘Zo ga je elke keer de bietenbrug op’

13 september 2012 om 00:00 Nieuws

De wethouder werd hierover in eerste instantie bevraagd door Hanny Visser-Schlieker van PRO Sliedrecht. De andere fracties brachten aanvankelijk niets in toen het Recreatief Knooppunt de revue passeerde. Zij zullen op 25 september ongetwijfeld instemmen met het collegevoorstel om een krediet van 50.000 euro beschikbaar te stellen zodat een haalbaarheidsonderzoek kan worden uitgevoerd. Dat is nodig want hoewel de provincie nu wel groen licht geeft (in het verleden gebeurde dat niet vanwege het Groene Hart) is het zeer de vraag of het recreatiegebied over het spoor (inclusief voetbalaccommodatie en tennispark) uit de grond komt. Dit valt of staat met de haalbaarheid van Stationspark III langs de snelweg, waar nu beide sportaccommodaties zijn gesitueerd. Doordat het economisch tij sterk is veranderd (in negatieve zin) kunnen daar vraagtekens bij worden gezet. Voetbalvereniging Sliedrecht heeft bijvoorbeeld in maart, toen het heuglijke nieuws uit het provinciehuis bekend werd, al laten weten dat zij zich niet rijk rekent.

SLIEDRECHT - ,,We zijn hartstikke transparant, zeker als het om geld gaat.” Desalniettemin kon wethouder Johan Lavooi dinsdagavond aan het eind van de opiniërende raadsvergadering geen antwoord geven op de vraag waar de 256.000 euro is gebleven die in het potje ‘nog op te starten nieuwe projecten’ zat.

Door Erik de Bruin

In de gemeenteraad werd dinsdagavond niet gediscussieerd over het door B & W voorgestelde haalbaarheidsonderzoek. Hanny Visser - Schlieker van PRO Sliedrecht plaatste nog wel een opmerking en wakkerde daarmee een vuurtje aan. Ze vroeg zich af waarom de 50.000 euro uit de Algemene Reserve wordt gehaald terwijl er een speciaal potje is. Dat potje is echter leeg. Tot verbazing van Visser - Schlieker omdat de begroting weergeeft dat daar ruim 250.000 euro in zou moeten zitten. PRO Sliedrecht heeft hierover schriftelijke vragen gesteld, maar nog geen antwoord gekregen. Wethouder Lavooi gaf aan dat ambtelijk wordt uitgezocht wat er met het geld is gebeurd. Len van Rekom (VVD) zei zwaar teleurgesteld te zijn: ,,Dit slaat de spijker op z’n kop waarom onze fractie tegen potjes is. Zo ga je elke keer de bietenbrug op. Stop het gewoon in de Algemene Reserve!"

PRO Sliedrecht heeft gisteren na de deadline van de krant antwoord gekregen. Een ambtenaar van de gemeente laat weten dat het potje waar de partij op doelt binnen de begroting voor honderd procent is ingezet als dekking van lopende projecten c.q. de afdelingskosten van projecten.

advertentie
advertentie