Geslaagde presentatie dag bij Sliedrecht Sport

12 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met een zeer gevarieerd en vol programma heeft volleybalvereniging Sliedrecht Sport afgelopen zaterdag op de traditionele verenigingsdag weer een visitekaartje met gouden rand afgegeven.

Zoals gebruikelijk ging men al in de vroege ochtenduren van start met een druk bezochte jeugdclinic, gegeven door alle selectie speelsters en spelers van Sliedrecht Sport dames 1 en heren 1, waarbij de idolen zelf wellicht nog het meest genoten. Een van de nieuwe aanwinsten in het damesteam, spelverdeelster Sterre van Doorn kijkt met plezier terug op een lange, maar enerverende dag: ,,Het was heel leuk om deze jeugd clinic mee te maken, de vloer van sporthal was onderverdeeld in diverse ,,perrons'', waar de mini's training kregen op allerlei specialismen zoals de spelverdeling, de blokkering, noem maar op. Iedereen wilde natuurlijk ook graag op de foto met de kampioen van Nederland en het was ook leuk om al die trotse ouders, opa's en oma's te zien meegenieten."

De hoogzomerse temperaturen hadden veel toeschouwers de aanwezigheid laten verzetten naar de late middaguren en de avond, waar de beide vlaggenschepen van Sliedrecht Sport aan het publiek werden voorgesteld. Ook de beide oefenwedstrijden trokken uiteindelijk een redelijk aantal toeschouwers op de tribunes van sporthal De Stoep. De officiële voorstelling van alle selectie spelers en de uitreiking van het eerste exemplaar van de nieuwe presentatiegids (oudste lid de heer Batenburg was de gelukkige ontvanger) zijn jaarlijks een vast onderdeel in de programmering van de Presentatie- / Verenigingsdag

Ofschoon resultaten nooit zaligmakend zijn bij oefenwedstrijden lieten zowel de heren als de dames er geen gras over groeien en wilden zij met een goede prestatie benadrukken klaar te zijn voor het komend seizoen, dat op 22 september (Florie NVC uit in Nieuwegein voor de mannen) en op 7 oktober (supercup wedstrijd tegen Irmato VC Weert voor de vrouwen) a.s. gaat beginnen.

Sliedrecht Sport heren 1 wil met een eindklassering bij de bovenste drie de kroon zetten op een 3 jarenplan, waarbij het team klaargestoomd moet worden voor de sprong naar het allerhoogste niveau, de eredivisie. In de oefenwedstrijd tegen Inter Rijswijk werden alle (4) sets gewonnen en werkte de aanwezigheid van oud spelers als Jeroen van Zwieten, Ferdi Reedijk, Ward Boehlee en Niek Rooks aan de overzijde van het net inspirerend op de pupillen van coach Arie van Wolferen.

De reprise van de finale play-offs, waarbij Sliedrecht Sport de titel binnen sleepte ten koste van VC Sneek, vormde het gouden affiche bij de wedstrijd van de dames. Veel nieuwe gezichten : libero Kirsten Knip, spelverdeelster Sterre van Doorn, middenvrouw Rianne Lantinga en passer-loper Lidia Bons zijn nieuw in de selectie van de nieuwe trainer-coach Appie Krijnsen, die liet zien nog niets aan zijn bevlogenheid langs de lijn te hebben ingeboet. Het Friese team moest alle sets laten aan een geïnspireerd Sliedrecht Sport, waarbij Esther van Berkel indruk maakte met een imponerend aantal aces.

De spectaculaire show Sliedrecht Sport's Got Talent (met het complete orkest van Andre Rieu op de veel te kleine bühne) vormde het passend slotakkoord op een lange, krachten verslindende dag in sporthal De Stoep.

advertentie
advertentie