Bluesband Bas Paardekooper in de Pub

14 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Pub staat zaterdag 22 september geheel in het teken van blues & rock met de legendarische Nederlandse bluesband Bas Paardekooper and the Blew Crue. De Pub (boven Candlelight) gaat open om 21.00 uur en aanvang is 23.00. De entree bedraagt 3 euro.

Bas Paardekooper and the Blew Crue werd in 2007 officieel opgericht hoewel de meeste leden van de band al geruime tijd met elkaar speelden in diverse bezettingen. De band bestaat uit Bas Paardekooper (gitaar en zang), René Mijnten (basgitaar en zang), Roel van Leeuwen (drums en zang). Het werk van de band is onder andere geïnspireerd door Stevie Ray Vaughan, Walter Trout en Jimi Hendrix en laat zich het beste omschrijven als Amerikaanse bluesrock. Het repertoire bestaat uit het te verwachten stevigere werk alsmede melodieuze ballads. De meeste composities zijn van eigen hand en vormen een afwisselende mix met de diverse covers van de band.

2009 kan gezien worden als de definitieve doorbraak van de band. De band trad toe tot de stal van King Bee Music Agency, hetgeen resulteerde in een goedgevulde concert-agenda. Met als hoogtepunten de Jam met Walter Trout en de tiendaagse tournee met USA youngster Eric Steckel. Dit jaar maakt de band ook z'n opwachting op diverse festivals in binnen-en buitenland.

Meer info op www.Candlelightcafe.nl

advertentie
advertentie