Huid- en oedeemtherapie in Havenkwartier

14 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Huidtherapeute Shivani Selhi-Pawa is op 1 juni 2012 haar praktijk voor huid- en oedeemtherapie gestart in Medisch Centrum Havenkwartier in Sliedrecht. Zij zal hier patiënten behandelen met huidproblemen zoals oedeem, littekens, overbeharing, acné en huidverkleuringen.

,,Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun huidproblemen. Zij kunnen voor behandeling niet altijd bij de huisarts of dermatoloog terecht. De artsen verwijzen dan vaak naar een huidtherapeute om de zieke of beschadigde huid te behandelen”, vertelt Shivani.

In haar praktijk komen mensen voor huidaandoeningen zoals oedeem; dit is vochtophoping ten gevolge van bijvoorbeeld borstkanker of vaatproblematiek. Ook mensen met acné, littekens na borstkanker en overbeharing kunnen hier geholpen worden. De zorgverzekeraars zijn overtuigd van de waarde van de huidtherapeute en vergoeden vaak de behandelingen.

Voor ontharing wordt er gebruik gemaakt van een alexandrite laser. ,,In tegenstelling tot IPL/EPL is de alexandrite laser geen lichtflitsapparaat, maar een echte ontharingslaser. De laser produceert een zeer geconcentreerde lichtstraal, die geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich onderin het haarzakje bevindt.  Er treedt een selectieve verhitting op van diep in de huid gelegen haarfollikels. De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij, net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid te ontzien”, legt Shivani de techniek uit.

,,De uniek koeling-unit van de alexandriete laser helpt de huid nog eens extra te beschermen door te koelen tijdens het vrijkomen van de laserenergie. Vaak zijn hierdoor de prijzen van de laserontharings behandelingen stuk hoger dan die van de gemiddelde aanbieder van IPL/EPL behandelingen.” Shivani Selhi-Pawa wil, gelukkig voor de klant, dat de ontharingsbehandelingen betaalbaar zijn. ,,Ik wil de behandelingen toegankelijk houden en zet de prijzen gelijk aan de prijzen van de gemiddelde landelijke aanbieder van IPL/EPL.”

Verder kan Shivani Selhi-Pawa onder meer veel betekenen voor mensen met acne. ,,Bij sommige vormen van acne kan chemische peeling voor zorgen dat de huid zichzelf sneller vernieuwt en er minder kans is op ontstekingen.”

Naast deze onlangs geopende praktijk in Sliedrecht is Shivani Selhi-Pawa ook werkzaam als huidtherapeut in Gorinchem in het gezondheidscentrum de Colvenier, waar ze al jaren veel patiënten met verschillende huidaandoeningen behandeld en veel samenwerkt met artsen en specialisten.

Ze is ook van overtuigd dat ze heel veel kan beteken voor de borstkankerpatienten. Samen met de internist en chirurgen stippelt ze een passend behandeltraject uit. Deze zorg wil ze graag ook in Sliedrecht aanbieden. ,,In Gorinchem heb ik gemerkt dat de borstkanker patienten veel baat hebben gehad aan de behandelingen.”

De praktijk is gevestigd op de eerste verdieping in de nieuwe Huid- en Oedeemtherapie Havenkwartier. Info: 0184-870054 of info@huidtherapiehavenkwartier.nl

advertentie
advertentie