Eerste schaakteam debuteert met eervolle nederlaag

16 september 2012 om 00:00 Nieuws

AMSTERDAM - Na de onverwachte promotie van vorig seizoen wist het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht dat het dit seizoen moeilijk zal worden. In de tweede klasse B zijn alle tegenstanders op papier veel sterker. Dat bleek meteen in de eerste wedstrijd tegen titelpretendent Caïssa 2. Het werd 5,5-2,5 in Amsterdam, waarbij de Sliedrechtse schakers zeker kansen hadden op een beter resultaat.

De toeschouwers Martijn Stoker en Willem Kuiper zagen de Sliedrechters in de eerste drie uur geconcentreerd spelen en dat leverde een 1,5-1,5 tussenstand op. Joost Stoker moest na een goede partij toch zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander, maar Wim Pool zette zijn prima vorm van vorig seizoen door in de tweede klasse door fraai te winnen. Robert van Rekom knokte zich terug in de partij, stond iets actiever, maar koos na overleg met de teamleider voor eeuwig schaak en dus een halfje.

Daarna sloegen de Amsterdamse titelkandidaten toe. Invaller Jerry van Rekom speelde een wilde partij, waarin hij uiteindelijk wel het onderspit dolf. Ook kopman Peter vd Bergh moest zijn koning omleggen nadat hij in tijdnood mis had gegrepen. Hans Klein wist zijn goede stelling met winstperspectief in tijdnood niet te verzilveren. Integendeel, hij ging alsnog onderuit. Tenslotte bekroonde Kees Wessels een actief gespeelde partij met een vol punt.

advertentie
advertentie