Sliedrecht moet na slecht begin genoegen nemen met gelijkspel

16 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In een turbulent duel, waarin op en rond het veld blij vlagen veel emoties loskwamen, deelden Sliedrecht en Roda Boys/Bommelerwaard de punten: 2-2. Voor beide teams een resultaat met een dubbel gevoel. Sliedrecht liet zich de eerste helft de kaas van het brood eten en Roda Boys gaf in de tweede helft een 0-2 voorsprong uit handen en zag ook voor de derde opeenvolgende keer een speler met rood van het veld gaan.

Aanvoerder Stefan van Dam had een soortgelijk gevoel: ,,Het is duidelijk dat we niet goed aan het duel begonnen. We zetten te weinig druk op de tegenstander, die prima profiteerde van twee mindere momenten in onze defensie. Na rust pakten we het beter op en dan blijkt dat we gewoon meer kwaliteit in huis hebben dan Roda Boys. We hadden deze wedstrijd moeten winnen." Sliedrecht zette in de eerste helft onvoldoende druk op de gasten uit het Gelderse Aalst, die uiterst koelbloedig profiteerden van twee mindere momenten in de verdediging van de thuisploeg. De formatie van trainer John de Wolf ontketende een offensief na rust dat resulteerde in treffers van Luciano van Harlingen en Nilton Tavares Ramos. Laatstgenoemde benutte een strafschop. De rode kaart voor Roda-speler Papilaya kon er niet toe bijdragen dat Sliedrecht uiteindelijk alsnog met de winst ging strijken.

Opstelling Sliedrecht: Jeffrey ter Veer; Dani Monteiro, Desley de Wolf, Joey Rijsdijk, Leon Ramos; Jordy de Jong (46' Levy Liesdek), Berry de Groot, Stefan van Dam, Luciano van Harlingen; Dennis Verhoef en Nilton Tavares Ramos.