Korenfestival aan de Merwede

16 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor bezoekers van het eerste Korenfestival aan de Merwede valt er veel te horen en zien op zaterdag 29 september in het centrum van Sliedrecht. Presentaties en optredens van zeventien totaal verschillende koren op zes locaties tussen 10.00 en 16.00 uur. Op hooguit zeven minuten wandelen van elkaar laten klassieke, religieuze, pop-, kinder-, tiener-, smartlappen-, mannen- en shanty koren van zich horen. Afrokoor Hyah Ubuntu Hardinxveld-Giessendam zorgt voor een internationaal tintje. Net als het beroemde jeugdkoor Vlastarele Orastië uit Roemenië met traditionele zang en volksdans.

Het korenfestival wordt georganiseerd door de Stichting Sliedrecht en Cultuur. Ook de werkgroep Onderwijs, Sport en Cultuur van Stichting Stedenband Sliedrecht-Orastië levert een bijdrage. De werkgroep heeft zich voornamelijk bezig gehouden met het werven van de gastgezinnen en het opstellen van een weekprogramma voor het Roemeense koor rondom het korenfestival.

In de aanloop naar het festival zal het koor, bestaande uit dertig leden tussen de 12 en 18 jaar, aan activiteiten deelnemen op OBS De Wilgen en het Griendencollege. Ook geeft het koor op vrijdagavond 28 september tussen 19.15 en 20.00 uur een optreden in het Albert Schweitzerziekenhuis, locatie Dordwijk in de centrale hal.

Tijdens het Korenfestival is het koor 's ochtends te zien in de Gereformeerde Kerk aan de Oranjestraat (10.30 uur) en in de Grote Kerk (11.30 uur). Om 13.00 uur vindt een wervelend folkloristisch optreden plaats op het podium op het Merwedeplein. En als hoogtepunt zal in de muziektent voor het oude raadhuis om 15.00 uur met het jeugdorkest van Crescendo een modern populair optreden plaatsvinden.

De overige deelnemende koren aan het festival zijn: Oratoriumkoor Soli Deo Gloria (Sliedrecht), Alblasserwaards Vocaal Ensemble (Wijngaarden), Gospelkoor Shine (Sliedrecht), Kinder/Pluskoor Laudate Deum (Sliedrecht), Zanggroep Vocaal (Sliedrecht), Chr. Geref. Zangver. Sursum Corda (Sliedrecht), Kinderkoor Mattanja (Sliedrecht), Mattanja Tieners (Sliedrecht), Hervormd Kerkkoor (Sliedrecht), Chr. Mannenkoor Ichthus (Sliedrecht), Vlastarele Orastie (Roemenie), ViVid Poprock (Papendrecht), Gezelligheidskoor De Klinkers (Alblasserdam), Schipperskoor De Pontonniers (Papendrecht), Afrokoor Hyah Ubuntu (Hardinxveld-Giessendam), Schoolkoor OBS De Wilgen (Sliedrecht), Muziekvereniging Crescendo (Sliedrecht).

De zes locaties zijn: Grote Kerk, Beth-El kerk (Kerkbuurt), Gereformeerde kerk (hoek Oranjestraat), CJMV-gebouw (Stationsweg), Merwedeplein en de muziektent (Dr. Langeveldplein). Alle locaties zijn gratis toegankelijk. Een programmaboekje dat leidt naar de gewenste koren en locaties, is voor € 2,00 te verkrijgen bij de podia.

advertentie
advertentie