Afbeelding

Merwede hard onderuit tegen Vitesse

17 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De wedstrijd van SKC Merwede afgelopen zaterdag, die op papier als topper beschouwd kon worden, werd nooit een echte topper. Daarvoor zijn twee ploegen nodig die in een spannende wedstrijd tegen elkaar strijden om de overwinning. Afgelopen zaterdag was Vitesse gewoon weg veel te sterk voor de Merwedianen. Met een duidelijke nederlaag werd de ploeg naar Sliedrecht terug gestuurd: 18-7.

Merwede had als voordeel dat het kon 'tegen' opstellen. Zo konden de juiste personen opgesteld worden tegen de puntspelers van Vitesse. Deze opzet slaagde gedeeltelijk, omdat deze spelers uiteindelijk minder doelpunten scoorden dan de eerste twee wedstrijden. Maar de overige spelers van Vitesse scoorden ook goed mee, waardoor Vitesse duidelijk de overhand had.

Het begin van de wedstrijd nam Vitesse direct het voortouw en liet Merwede al snel achter de feiten aan lopen. Vitesse kon door een sterke rebound lang aanvallen en Merwede werd door goed verdedigen tot verre afstandschoten gedwongen. Ruststand 10-4.

Coach Bras was uiteraard niet tevreden over het vertoonde spel, met name in aanvallend opzicht moest het de tweede helft een stuk beter. Met een sterk begin van de tweede helft, was er misschien nog iets mogelijk. Maar deze opzet kwam totaal niet uit de verf. Merwede ging op dezelfde weg verder en Vitesse trok de goede lijn van de eerste helft door. Een duidelijke oorwassing van 18-7 tot gevolg.

Komend weekend komt koploper DES uit Delft op bezoek in Sliedrecht. Aan Merwede de taak om van de nederlaag te leren, de koppen bij elkaar te steken en met een goed strijdplan aan te treden om 15.30 uur op het Thorbeckevelden.