Oudste jeugdspeler van Nederland aan kop bij jeugd

17 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Hij speelt al heel lang bij de Sliedrechtse schaakjeugd en voorlopig wil hij daar gewoon blijven spelen. Vorig seizoen wist Roland Kop voor het eerst in de top drie te eindigen en nu heeft hij stoute plannen om zelfs kampioen te worden. Hij startte dit seizoen met twee overwinningen. Afgelopen donderdag wist hij in aanvallende stijl naaste concurrent Christiaan Verheij te verslaan. Roland 'kletsKop' moet aan kop wel de verrassende Ilse vd Klis naast zich dulden. Ilse is zeker van plan meisjeskampioen te worden en is met een honderd procent score voorlopig de grootste kandidate in dat kampioenschap. Jochem Nederlof herstelde zich keurig van zijn nederlaag in de eerste ronde door Matthias vd Dool te verslaan.

In de tweede groep is Hidde van Rekom voorlopig ongenaakbaar. De derde slimme Van Rekom - zoals hij al binnen de familie wordt genoemd - wist nu Joshua Terlouw mat te zetten. Met 3 uit 3 gaat Hidde soeverein aan kop. Matthanja Alberts staat op een fraaie tweede plaats na haar zege op Elise Gijsen, die steeds beter gaat schaken.

In de ladercompetitie gaan verrassend Yochanan Alberts en Rowan vd Klis aan kop. Ze worden echter op de huid gezeten door Floor Verschoor en Ilse vd Klis, die hier ook al hoog scoort.

advertentie
advertentie