Nog drie spelers met honderd procent bij senioren

17 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na de tweede ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht hebben nog drie spelers de volle honderd procent score. Op de eerste plaats vinden we Kees Wessels die, naar eigen zeggen, een perfecte partij speelde tegen Henk Prins. Kees wordt gevolgd door Wout Boer die in Adrian Mensing een moeilijke tegenstander had. Floris Verweij complementeert de top drie na een gedegen winst op Niels Mijnster.

De 'toppers' Jerry van Rekom en Theo Dekker speelden een snelle remise en ook de nummers 1 en 2 van vorig seizoen, Wim Hokken en Robert van Rekom, deelden het punt. Jan Veenis en Peter Vis hielden elkaar lang in evenwicht, maar uiteindelijk was het Peter Vis die aan het langste eind trok.

Hans Dubbeldam moet nog op gang komen na een lange vakantie en kon al snel zijn koning omleggen tegen jeugdspeler Jurgen de Haan. Rik Versteeg speelde een prima pot tegen Kees van der Does, die even goed moest opletten na een stukoffer van Rik. Helaas voor Rik zette het offer niet door en ging het punt naar Van der Does.

Wim Pool liet tegen Jan Willem Kraaijeveld zien dat hij niet voor niets topscorer van het eerste team is en schoof de nestor van de vereniging geroutineerd van het bord. Jan Sulman was snel klaar met Cees Moes die een matnetje van Sulman over het hoofd zag. De partij tussen Hans Klein en Gerard Kolenbrander ging lange tijd gelijk op, maar Klein kreeg langzaam maar zeker het overwicht en won in het eindspel. Jorik Klein en Andrew Mensing bestreden elkaar op de vooravond van de vijfde ronde van het Pathena schaaktoernooi en dit keer won Jorik verrassend.

Peter Vis is al vroeg in vorm. Dat bewees hij in zijn partij tegen nestor Jan Veenis, waarin Vis geen moment in de problemen is geweest en gedecideerd wist te winnen. 'Pensionado' Leo Koppelaar blunderde tegen Mark van Hulst een vol stuk weg, waarna de wedstrijdleider de partij rustig uitschoof.

Een prima prestatie werd geleverd door Michiel van den Berg die Joost Stoker de hele avond bezig hield. In een gelijkopgaande partij moest Stoker blijven opletten en pas in het verre eindspel wist hij de winnende combinatie te vinden.

advertentie
advertentie