Failliete Cinjee beschuldigd van oplichting

19 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het televisieprogramma TROS Opgelicht!? heeft dinsdagavond ruimschoots aandacht besteed aan het Sliedrechtse familiebedrijf Cinjee Advies. Een aantal slachtoffers van het faillissement in juli 2011 werd uitgebreid thuis en in de studio geïnterviewd.

De slachtoffers die TROS Opgelicht!? naar voren brengt zijn vroegere zakenpartners van Cinjee. Toen het miljoenenbedrijf omviel zijn zij voor gigantische bedragen het schip ingegaan. Een fraude-expert legde in de uitzending aan presentatrice Antoinette Hertsenberg uit dat zij misschien maar vijf à zes procent van het bedrag terugkrijgen dat ze aan Cinjee hadden gegeven terwijl hen was beloofd dat het geld nooit verloren zou gaan. Cinjee deed die toezegging op het moment dat het bedrijf, dat zich bezighield met financiële dienstverlening en in een paar jaar tijd juist een enorme vlucht had genomen door het ene na het andere assurantiekantoor over te nemen, al op de rand van de afgrond bivakkeerde en kapitaalinjecties van particulieren nodig had om niet failliet te gaan. Hetgeen een paar maanden later toch gebeurde. Met alle gevolgen van dien. Volgens de fraude-expert neigt het naar oplichting. Dertien gedupeerden hebben aangifte gedaan.

Aan het eind van de uitzending is te zien hoe de familie reageert. Eén van de directieleden (het bedrijf werd gerund door de vier kinderen van Mees Cinjee sr.) zegt sorry en geeft aan dat verkeerde beslissingen zijn genomen, maar dat ze niemand hebben opgelicht. Zijn zus bijt de verslaggever van TROS Opgelicht?! toe dat zij ook geruïneerd zijn. Even later biedt ze excuses aan voor haar agressieve gedrag en zegt ze de enorme financiële gevolgen van het faillissement verschrikkelijk te vinden. Met het hoofd van de onderneming is alleen telefonisch gesproken. Hij antwoordt integer te hebben gehandeld en schuift het af naar zijn kinderen.

Stichting voor slachtoffers

Naar aanleiding van het faillissement van de Cinjee Advies Groep en OOA Consultancy heeft een grote groep gedupeerden op 20 juli dit jaar de Stichting Slachtoffers Cinjee Advies opgericht. Het doel van de stichting is het verstrekken van informatie en het optreden als belangenbehartiger voor gedupeerde investeerders, tussenpersonen/portefeuillehouders, leidinggevers, oud-personeel en alle andere schuldeisers. De stichting zal namens de aangesloten gedupeerden als spreekbuis optreden richting de curatoren en de leden van de familie Cinjee familie c.s. en/of hun vertegenwoordigers.

Het bestuur van de Stichting bestaat uit mr Otte Strouken-Busink (voorzitter), Arnold Specken (secretaris), mr Arno Smits en Anja Vlasblom (bestuursleden) en Mike Pieterson (penningmeester).

Gedupeerden kunnen zich melden via www.slachtofferscinjeeadvies.nl. Voor contact of nadere informatie: cinjeegedupeerden@gmail.nl of 06-50602329.

advertentie
advertentie