Tegenvaller in voorbereiding van Sliedrecht Sport

19 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De damesselectie van Sliedrecht Sport speelde afgelopen weekeinde op een internationaal toernooi in het Franse Valenciennes, waar het de tweede prijs binnen haalde. Na ruime overwinningen op het Franse Hainaut, het Belgische Charleroi en het Deense Odense moest de ploeg in de finale de meerdere erkennen in VDK Gent: 3-0. Sliedrecht Sport kon in het toernooi in Frankrijk niet beschikken over spelverdeelster Inge Molendijk, die vorige week dinsdag tijdens de training in sporthal De Valk haar pink heeft gebroken. ,,Bij een actie tijdens de training merkte ik aan de pijn meteen dat er iets mis was. Er blijkt een scheurtje te zitten in het bot van mijn linkerpink, die nu is gespalkt. Het herstel gaat zo'n drie weken duren, waardoor ik voorlopig even niets anders kan doen dan krachttraining."

De onfortuinlijke spelverdeelster van Sliedrecht Sport was wel aanwezig in Valenciennes om daar tot steun te kunnen zijn voor de 18-jarige Sterre van Doorn, die als nieuwkomer bij de landskampioen en bekerhouder meteen vol aan de bak kan. Volgens Molendijk kan zij tevreden zijn over haar spel op het toernooi in Valenciennes: ,,Sterre deed het hartstikke goed. Maar in de finale troffen wij een internationaal gelouterd team als VDK Gent, na Kieldrecht het sterkste team van België, dat met een snel spelconcept het ons heel moeilijk maakte."

Zaterdag 22 september speelt Sliedrecht een oefenwedstrijd bij VC Weert, het laatste weekeinde van september neemt Sliedrecht Sport deel aan een internationaal toernooi in het Franse Evreux.

advertentie
advertentie