Albert Heijn in actie voor de kinderboerderij

25 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een goede buur is beter dan een verre vriend. En hoe beter dat is, werd zaterdag 22 september duidelijk in de kinderboerderij in het Burgemeester Feitsmapark. Daar werd gezaagd en getimmerd door medewerkers van Albert Heijn en vrijwilligers van de kinderboerderij aan een schuilhut voor het vee. Bovendien werd een cheque van 2000 euro aangeboden, waarmee de schuilhut kan worden betaald. Een cadeau voor de kinderboerderij van Albert Heijn in het kader van Burendag en het 125-jarig bestaan van Albert Heijn.

Door Wil Sommeijer

De realisatie van de schuilhut vormde een feestelijke afsluiting van een feestweek bij AH in het kader van het 125-jarig bestaan van Albert Heijn.

Machiel Pranger en Hans de Ligt van AH Sliedrecht zochten naar een doel in de omgeving wat aansprekend voor de burgers is. En dat werd de kinderboerderij. In overleg met Carl van Rijn, coördinator van de kinderboerderij, werd gekozen voor een schuilhut voor het vee. Zo viel alles op zijn plek die dag, het feest bij AH en de Burendag.

Weken van tevoren was er in de winkel aan het Burgemeester Winklerplein begonnen met een emballageactie waarbij de klanten hun lege flessenbon in een speciale bus konden doen voor het goede doel. Vijf AH medewerkers en twee vrijwilligers van de kinderboerderij begonnen zaterdag aan de klus. Wie hard werkt lust wel wat, dus werd een stevige boerenlunch geserveerd. Hoogtepunt zaterdag was de overhandiging van de cheque van 2000 euro, die overigens onder luid gelach weer werd ingenomen omdat AH het bedrag wil verdubbelen. Ook werd het eerste kwartetspel uitgereikt, met foto's van de dieren en vrijwilligers van de kinderboerderij. ,,Dat wordt de volgende actie'', vertelt Pranger. ,,De klanten kunnen sparen voor kwartetkaarten en ze kunnen de kwartetdoos kopen. Zo hopen we nog meer geld te generen voor de kinderboerderij. Deze actie start op maandag 1 oktober.''

Pranger benadrukte ook het belang van samen iets doen. ,,Het samenwerken hier, en wat we hebben gedaan met al onze mensen van ons bedrijf. Dat is ook heel belangrijk.''

Timmeren aan de dierenschuilhut mag dan leuk zijn en weer eens heel iets anders, maar "we zijn en blijven kruideniers hoor", roepen Pranger en De Ligt in koor. Van de werkzaamheden is een film gemaakt die op de scholen zal worden vertoond.

advertentie
advertentie