Sliedrecht Sport pakt tegenslag goed op

26 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUWEGEIN - Hunkerend kijken de mannen van Sliedrecht Sport uit naar het moment, wanneer aanstaande zaterdagavond 20.00 uur de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe volleybalseizoen van start gaat. Tegenstander Gemini-S uit Hilversum wacht ongetwijfeld een warm onthaal, want de overtuigende 0-3 zege in Nieuwegein tegen Florie/NVC van afgelopen weekeinde smaakt naar meer.

Door Wim van Mourik

Trainer-coach Arie van Wolferen ziet naast het thuisvoordeel ook een gevaar voor zijn team, dat niet onderschat mag worden. ,,Ieder team, dat in De Stoep op bezoek komt trekt zich op aan de fantastische entourage. Volle tribunes, muziek, sfeer, kortom een belevenis die de spelers niet elke wedstrijd ervaren. Dat geeft, behalve de thuisploeg, soms ook de tegenstander een "boost''. Daar moet je wel op voorbereid zijn."

Zo was Sliedrecht Sport afgelopen zaterdag zeker niet voorbereid op het feit, dat het al in de eerste set middenaanvaller Michael van Leeuwen met een fikse enkelblessure het veld zag ruimen. ,,Bij een actie aan het net klapte ik door mijn enkel. Ik schrok enorm en dacht meteen aan een soort van Aart-Jan Groeneveld scenario, maar dat bleek toch mee te vallen. (Aart Jan Groeneveld raakte twee seizoenen terug in de seizoensouverture in Zaanstad ernstig geblesseerd, red.). De enkelbanden hebben weliswaar een behoorlijke tik gehad, maar er is geen verdere schade. Met het verdwijnen van de zwelling en het vocht, zou na vier à zes weken weer enigszins aan volleybal gedacht kunnen worden."

En of hij als het ware uit de lucht was komen vallen was daar opeens ene Alexander Brouwer, 23 jaar, 1.97 meter lang. Samen met Robert Meeuwsen de kersverse nationaal beachvolleybal kampioen. Hij moest de taken van Michael van Leeuwe op zien te pikken. ,,Weliswaar breng ik eredivisie ervaring mee uit de tijd dat ik bij Lycurgus speelde, maar op het midden heb ik nog niet echt gespeeld. Je probeert je zo goed mogelijk ten dienste te stellen van het team en met een paar lekkere services en wat geslaagde blokkeringen kom je steeds beter in de wedstrijd. Achteraf gezien ging het best wel aardig."

Hoe het gemis van Michael van Leeuwe de komende weken zal worden opgevangen zal afhangen van goed en intensief overleg tussen de technische staf, Alexander Brouwer zelf en het Beach Team Holland, waar volgende week reeds de wintertrainingen gaan beginnen. ,,Sliedrecht Sport ken ik via mijn vriendin Hanneke van Wijngaarden en ik heb daar gelegenheid gekregen om mijn conditie op peil te houden bij de trainingen. Pijlsnel is er vorige week nog een Topdivisie licentie voor mij geregeld, waardoor ik afgelopen zaterdag speelgerechtigd was. Beachvolleybal blijft mijn eerste prioriteit, maar misschien is er een mogelijkheid om het één en ander met elkaar te kunnen combineren.''

advertentie
advertentie