Drie verdachten aangehouden voor uitbuiting van vrouwen

26 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In een woning in Sliedrecht heeft de Vreemdelingenpolitie dinsdag 18 september drie verdachten aangehouden, die ervan worden verdacht vrouwen te hebben uitgebuit. Zij zouden de vrouwen in Nederland illegaal in de prostitutie hebben tewerkgesteld. Het gaat om een man van 32 en een vrouw van 29 uit Sliedrecht en een man van 22 zonder vaste woonplaats. Ook drie vermoedelijke slachtoffers, vrouwen van 22, 29 en 45 jaar zonder vaste woonplaats, werden daar aangetroffen. Tijdens de doorzoeking in de woning werden meerdere computers, geld en een auto in beslag genomen. Tijdens de doorzoeking in de woning werden meerdere computers, geld en een auto in beslag genomen.

De Vreemdelingenpolitie kwam de drie verdachten in 2011 op het spoor door signalen die ze tijdens reguliere controles op prostitutie en het rechercheren op internet opving. Het onderzoek werd in december opgestart.

De politie verdenkt de verdachten ervan dat ze het afgelopen jaar meerdere vrouwen, waaronder de drie vrouwen die in de woning werden aangetroffen, in hun thuisland geronseld hebben om in Nederland in de illegale prostitutie te werken. Hierbij zouden de vrouwen onder slechte omstandigheden zijn gehuisvest en moesten zij een groot gedeelte van hun verdiensten afdragen aan de verdachten. Hen wordt hulpverlening aangeboden. De drie verdachten zijn vrijdag door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

advertentie
advertentie